ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 40 πιστούς από εκκλησία Βαπτιστών στην πολιτεία Καντούνα

Οι 15 κατάφεραν να διαφύγουν

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 40 πιστούς από εκκλησία Βαπτιστών στην πολιτεία Καντούνα

Ένοπλοι εισέβαλαν χθες Κυριακή  7 Μαΐου σε εκκλησία Βαπτιστών στην πολιτεία Καντούνα της βορειοδυτικής Νιγηρίας και απήγαγαν 40 πιστούς, εκ των οποίων 15 κατάφεραν να διαφύγουν, δήλωσε σήμερα θρησκευτικός αξιωματούχος.

«25 άνθρωποι κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι», είπε ο πάστορας Τζόζεφ Χαγιάμπ για την επίθεση στην εκκλησία της πόλης Τσίκουν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πολιτεία Καντούνα επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό απαχθέντων.

Συχνές οι απαγωγές με σκοπό τα λύτρα στη Νιγηρία

Στη Νιγηρία, συμμορίες επιδίδονται συχνά σε απαγωγές με σκοπό να ζητήσουν λύτρα, κυρίως στο βορειοδυτικό και κεντρικό τμήμα της χώρας. Οι όμηροι κρατούνται σε πρόχειρους καταυλισμούς μέσα σε αχανείς δασικές εκτάσεις, όσο οι ένοπλοι διαπραγματεύονται την καταβολή λύτρων προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον προηγούμενο μήνα, 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ενόπλους σε χωριό της πολιτείας Καντούνα, εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ κτηνοτρόφων και γεωργών για τους υδάτινους πόρους και τα βοσκοτόπια της περιοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.