Ο στυγνός εκτελεστής, Τόμας Μάθιου Κρουκς, που πυροβόλησε στο αυτί τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθώντας να τον δολοφονήσει στην προεκλογική συγκέντρωση του πρώην Αμερικανού προέδρου στην Πενσιλβάνια το Σάββατο, πέταξε drone πάνω από τον χώρο του συλλαλητηρίου λίγες ώρες πριν την ομιλία του όπως αποκάλυψε το NBC News.

Το drone με κάμερα που κατασκεύασε η DJI επέτρεψε στον 20χρονο ένοπλο, Τόμας Κρουκς, να έχει μια εικόνα που ίσως τον βοήθησε να σχεδιάσει την επίθεσή του, είπε η πηγή στο NBC.

Ο Τραμπ πυροβολήθηκε στο αυτί και ο Κρουκς σκοτώθηκε από τις Μυστικές Υπηρεσίες μετά την επίθεση σε συγκέντρωση του στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια.

Η Wall Street Journal ανέφερε για πρώτη φορά ότι ο Crooks χρησιμοποίησε το drone.

Η εναέρια επιτήρηση φαίνεται να είναι άλλη μια αποτυχία στην σειρά αποτυχιών ασφαλείας που επέτρεψαν στον ένοπλο να σχεδόν να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο.

Είναι σύνηθες φαινόμενο η Μυστική Υπηρεσία να απαγορεύει τα drones σε περιοχές που προστατεύουν, αν και δεν είναι σαφές αν αυτό συνέβη στο Μπάτλερ.

Ένα drone και εξοπλισμός ανασύρθηκαν από το όχημα του Crooks, δήλωσε ανώτερη πηγή επιβολής του νόμου.

Το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γενικού Επιθεωρητή έχει ξεκινήσει τρεις έρευνες για τη Μυστική Υπηρεσία μετά τον πυροβολισμό, συμπεριλαμβανομένης μιας εξέτασης του τρόπου με τον οποίο η Μυστική Υπηρεσία ασφάλισε την εκδήλωση της πολιτικής εκστρατείας στο Μπάτλερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον έχει επίσης δεσμευτεί για έρευνα στο Κογκρέσο και η διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών Κίμπερλι Τσιτλ κλήθηκε να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής σε ακρόαση τη Δευτέρα. Μάικλ Κόσναρ