Υπό το βάρος των εξελίξεων στο Λίαβνο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθυστερεί την αναχώρησή του για το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, όπου επρόκειτο να μιλήσει ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σχετικά με την αυξανόμενη ένταση με τη Χεζμπολάχ.

Ο Νετανιάχου ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Τρίτη αναχώρησή του την επομένη και, λίγο αργότερα, για την Παρασκευή, «τουλάχιστον προς το παρόν», σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο.

Με το Ισραήλ να ξεκαθαρίζει ότι θα «συνεχίσει και εντείνει» τις επιθέσεις του στο έδαφος του Λιβάνου εναντίον της Χεζμπολάχ, το ερώτημα είναι γιατί ο Νετανιάχου καθυστερεί την αναχώρησή του.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει νύξη για χερσαία εισβολή στο Λίβανο, όμως οι ισραηλινές δυνάμεις είναι συγκεντρωμένες στα σύνορα των δύο χωρών.

Την ίδια ώρα, την ανησυχία εντείνει το γεγονός ότι τα νοσοκομεία στο βόρειο Ισραήλ έχουν λάβει οδηγίες για να μεταφέρουν τους ασθενείς τους, αλλά και τον εξοπλισμό προσφοράς των υπηρεσιών τους, σε υποδομές που διαθέτουν επιπλέον προστασία από ρουκέτες και πυραυλικά πλήγματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Το εκπαιδευτικό νοσοκομείο Rambam στην πόλη Χάιφα θα μεταφέρει τους ασθενείς του στις υπόγειες εγκαταστάσεις ασφαλείας που διαθέτει, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!