Ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη νέα εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά στην ΕΡΤ1, επιβεβαίωσε ότι ο υποτιθέμεννος «Έλληνας» στρατιώτης Μιχαήλ του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης του Azovstal την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι ο «Μιχαήλ» δεν χρησιμοποίησε ούτε μία ελληνική λέξη όταν μίλησε στο ελληνικό κοινοβούλιο που κάποιοι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησαν με αυτό τον τρόπο να «ξεπλύνουν» το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ.

Ο στρατιώτης είχε εμφανιστεί στις 7 Απριλίου στην ελληνική Βουλή, μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και είχε πει ότι συμμετείχε στην μάχη της Μαριούπολης με το τάγμα Αζόφ!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε στη συνέχεια χαρακτηρίσει «λανθασμένη και άστοχη»  την παρουσία μέλους του τάγματος του Αζόφ στην ομιλία του Ουκρανού προέδρου, προσθέτοντας ωστόσο ότι ήταν «εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι για την «ταμπακιέρα» δεν είχε να πει τίποτε: Ένας νεοναζί μαχητής ενός νεοναζιστικού τάγματος μίλησε στην Βουλή των Ελλήνων!