ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς μιλάνε», λέει. Και;

Ο Πολωνός ΥΠΕΞ ζητά «να κλιμακώσει η Δύση την αντιπαράθεση με την Ρωσία»!

ΓΙ αρχή θέλει να κατασχεθούν τα 321 δισ.δολάρια περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας

Ο Πολωνός ΥΠΕΞ ζητά «να κλιμακώσει η Δύση την αντιπαράθεση με την Ρωσία»!

Η κατάσταση γύρω από το ουκρανικό δείχνει να ξεφεύγει καθώς πλέον υπάρχουν φωνές που ζητούν κλιμάκωση των κινήσεων κατά της Ρωσίας χωρίς να υπολογίζουν τις επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, απλά και μόνο γιατί έχουν δικά τους συμφέροντα.

Η Πολωνία έτσι δια του ΥΠΕΞ της Ρ.Σικόρσκι ζήτησε να κατασχεθούν τα 321 δισ.δολάρια περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας στην Δύση για να «κλιμακώσουν πριν την Ρωσία»!

Και ενώ ρητά η Ρωσία έχει θέσει «κόκκινη γραμμή» την κατάσχεση η πολωνική πλευρά ζητά «κλιμάκωση» γιατί αυτή την στιγμή το κάνει η Ρωσία.

Τα δύο τρίτα των χρημάτων βρίσκονται στο ευρωσύστημα και θεωρούνται «εύκολα κατασχέσιμα» λόγω του Euroclear.

«Πρέπει να ξαναμάθουμε πως να ηγούμαστε στο παιχνίδι της κλιμάκωσης» είπε ο Σικόρσκι συμπληρώνοντας «Ο Πούτιν τα έχει διαγράψει, δεν περιμένει να τα πάρει πίσω άρα μπορούμε να τα πάρουμε. Αυτό που πιστεύει είναι δεν θα τολμήσουμε. Πρέπει να τον κάνουμε να πιστέψει ότι μπορούμε».

«Το Κρεμλίνο μπορούμε να το σταματήσουμε και ακόμα και να το “χτυπήσουμε”, απλά πρέπει να ξαναθυμίσουμε πως θα το κάνουμε».

«Ο Πούτιν θα κερδίσει εκτός και αν τον σταματήσουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.