ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αντίδραση της Ρωσίας στις φήμες περί «πώλησης των S-400 από την Τουρκία ως αντάλλαγμα στα F-35» – Τι δήλωσε ο ΥΠΕΞ Σ.Λαφρόφ

Μίλησε για την «ρήτρα τελικού χρήστη»

Αντίδραση της Ρωσίας στις φήμες περί «πώλησης των S-400 από την Τουρκία ως αντάλλαγμα στα F-35» – Τι δήλωσε ο ΥΠΕΞ Σ.Λαφρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αντέδρασε σήμερα στις φήμες περί «πώλησης των S-400 από την Τουρκία ως αντάλλαγμα στα F-35».

Ο Λαβρόφ έκανε λόγο για την ύπαρξη μιας «ρήτρας τελικού χρήστη», η οποία υπάρχει στη σύμβαση προμήθειας που έχουν υπογράψει Ρωσία και Τουρκία για τα S-400 και η οποία, ουσιαστικά, δεν επιτρέπει στην Άγκυρα να τα πουλήσει ή να τα μεταφέρει σε άλλες χώρες χωρίς τη συγκατάθεση της Μόσχας.

«Οι συμβάσεις όπλων περιέχουν μια παράγραφο σχετικά με την πιστοποίηση του τελικού χρήστη. Προκειμένου να γίνει οτιδήποτε άλλο με προϊόντα που παραδίδονται βάσει ενός τέτοιου πιστοποιητικού, το οποίο αναφέρει τη χώρα που παραλαμβάνει τα όπλα αυτά ως τελικό χρήστη, απαιτείται η συγκατάθεση της χώρας που πωλεί τα όπλα αυτά», ξεκαθάρισε ο Ρώσος υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνοντας ότι από κάθε άλλη άποψη «δεν υπάρχει τίποτα να σχολιάσουμε» σχετικά με την αγορά από την Άγκυρα των συστημάτων αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία, ο Λαβρόφ πρόσθεσε: «Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας έμπειρος πολιτικός άνδρας. Αποφασίζει τα πάντα προς το συμφέρον του λαού του και της χώρας του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.