ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο Β.Ζελένσκι μιλά για «διπλωματία» αλλά ευχαριστεί την Δύση για τα επιθετικά όπλα που του δίνουν

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας μιλά για «ουκρανική νίκη» την είσοδο του Κιέβου στο ΝΑΤΟ

Ο Β.Ζελένσκι μιλά για «διπλωματία» αλλά ευχαριστεί την Δύση για τα επιθετικά όπλα που του δίνουν

Η σταθερή προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο μέτωπο και οι αδυναμίες πλέον τόσο αναπλήρωσης απωλειών όσο και ανεύρεσης στρατιωτών αναγκάζουν τον Β.Ζελένσκι να μιλά “διπλωματία” αλλά την ίδια ώρα ευχαριστεί την Δύση για τα επιτθετικά όπλα που του δίνουν όπως πύραυλοι ATACMS και μαχητικά F-16 που θα μπορούν να χτυπήσουν την Ρωσία.

Μιλώντας σε πάνελ του ετήσιου αυτού φόρουμ για την άμυνα που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι 106 χώρες και οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή στην ειρηνευτική διάσκεψη, την οποία θα φιλοξενήσει η Ελβετία στα μέσα Ιουνίου αν και στην οποία δεν θα μετάσχει η Ρωσία, επομένως μάλλον δεν θα έχει κάποιο πρακτικό νόημα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στους συμμετέχοντες στον Διάλογο του Σάνγκρι-Λα σήμερα ότι η διπλωματία – υπό τη μορφή μιας ειρηνευτικής διάσκεψης αργότερα αυτόν τον μήνα—είναι ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί “ο σκληρός πόλεμος” που έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα του από το 2022  αλλά έστειλε τις ευχαριστίες σε δυτικές χώρες για ανακοινώσεις αποστολής όπλων άμεσα δεν βλέπει το “πράσινο φως”.

Το παράδειγμα της πρωτοβουλίας της Τσεχίας να βρει και να στείλει 1.000.000 βλήματα πυροβολικού στην Ουκρανία θα αρχίσει να αποδίδει από αυτό τον μήνα με την αποστολή της πρώτης παρτίδας μέσα σε αυτό τον μήνα είναι χαρακτηριστικό.

Την ίδια στιγμή η πρωθυπουργός της Εσθονίας μιλά για “ουκρανική νίκη” απλά αν το Κίεβο μπει στο ΝΑΤΟ χωρίς να κάνει κάποια αναφορά περί ανάκτησης εδαφών που η Ρωσία πλέον έχει ενσωματώσει στο κράτος ή αναμένεται να το κάνει δείχνοντας ότι για την Δύση είναι διακαής πόθος η ένταξη της Ουκρανίας στην συμμαχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.