ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!

Οι Αμερικανοί απομακρύνουν μαχητικά και ελικόπτερα από την Φλόριντα για να αποφύγουν το πάθημα του ΕΣ στο Στεφανοβίκειο

Εφαρμόζουν άμεσο σχέδιο ενόψει της άφιξης του καταστροφικού τυφώνα

Οι Αμερικανοί απομακρύνουν μαχητικά και ελικόπτερα από την Φλόριντα για να αποφύγουν το πάθημα του ΕΣ στο Στεφανοβίκειο

Στην άμεση εκκένωση των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων που βρίσκονται στην αεροπορική βάση MacDill, έδρα της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, προχωρά ο αμερικανικός στρατός καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις εφαρμόζουν συντονισμένο σχέδιο προστασίας για να μην ζήσουν εικόνες που έζησε ο ΕΣ στο Στεφανοβίκειο.

Την απόφαση αυτή έκανε γνωστή η εκπρόσωπος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF), Ρόουζ Ράιλι, καθώς ο τυφώνας Μίλτον αναμένεται να χτυπήσει σύντομα την Τάμπας της Φλόριντα, περιοχή όπου και βρίσκεται η αεροπορική βάση MacDill.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσωπικό της βάσης που ξεπερνά τα 185 άτομα  θα εργάζονται από ένα εναλλακτικό κέντρο επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης στο γήπεδο Raymond James Stadium.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό έχει οριστεί ως καταφύγιο και τοποθεσία αντιμετώπισης καταστροφών από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) των ΗΠΑ.

Η 482η Πτέρυγα Μάχης μετέφερε επτά F-16 από την αεροπορική βάση Homestead στην περιοχή του Μαϊάμι προς το Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Η διαστημική βάση Patrick Space Force Base και ο Διαστημικός Σταθμός Cape Canaveral στην ανατολική ακτή της Φλόριντα βρίσκονται επί του παρόντος σε κατάσταση συναγερμού Νο4, καθώς η καταιγίδα δεν φαίνεται να έχει την ίδια ισχύ μέχρι να φτάσει σε εκείνη την περιοχή.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως το αμερικανικό Ναυτικό των ΗΠΑ από την μεριά του, αναμένεται να μετακινήσει στη θάλασσα τρία αντιτορπιλικά κατηγορίας Arleigh Burke από το Mayport στη βορειοανατολική Φλόριντα.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού: «Άλλα πλοία με έδρα το Mayport θα παραμείνουν στο λιμάνι. Η Mayport Harbor Operations θα τοποθετήσει αυτά τα πλοία σε καθορισμένες θέσεις αγκυροβολίας για ακραίες καιρικές συνθήκες.

Τα αεροσκάφη της ναυτικής βάσης θα επιχειρούν από άλλα τοπικά αεροδρόμια ή θα αποθηκευτούν με ασφάλεια σε υπόστεγα που έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν τους ανέμους». 

Tέλος, χρειάζεται να αναφέρουμε πως και η βάση της Αεροπορίας Ναυτικού στο Jacksonville της Φλόριντα θα μεταφέρει τα ελικόπτερά της σε ασφαλέστερες τοποθεσίες.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου, μια στρατηγική μονάδα του στρατού ξηράς, παρά τις ενέργειες ορισμένων στελεχών, που μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσαν να σώσουν ό,τι σώζεται, έχει δεχθεί πλήγμα ανεπανόρθωτο.

Τα υπόστεγα ήταν κάτω από 5 μέτρα νερό επί μήνες, με αποτέλεσμα πολύτιμα ανταλλακτικά, οπλισμός, εργαλεία που χρησιμοποιούν οι μηχανικοί των ελικοπτέρων, αλλά και ηλεκτρονικός εξοπλισμός, να χαθούν κάτω από το νερό και τον βούρκο.

Ουσιαστικά, εγκαταστάσεις, υπόστεγα, μηχανήματα, εργαστήρια, πάγκοι, εργαλεία και ανταλλακτικά έχουν καταστραφεί, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν γίνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο για ταχεία εκκένωση οποιουδήποτε κινητού στοιχείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και εκτός από την απώλεια AH-64 Apache, OH-58D Kiowa Warrior και UH-1H έχει χαθεί και πολύτιμο υλικό συντήρησης. Στις ΗΠΑ υπάρχει συντονισμός όπως φαίνεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.