ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν περίεργη «χημική» έκρηξη στο υπόγειο πεδίο πυρηνικών δοκιμών της Νεβάδα – Οι Ρώσοι ζητούν έρευνα

«Ήταν εξαιρετικά μεγάλης ισχύος» λένε αμερικανικά ΜΜΕ

Οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν περίεργη «χημική» έκρηξη στο υπόγειο πεδίο πυρηνικών δοκιμών της Νεβάδα – Οι Ρώσοι ζητούν έρευνα

Oι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μία περίεργη χημική έκρηξη (τα αμερικανικά ΜΜΕ την χαρακτηρίζουν «υψηλής εκρηκτικότητας») σε υπόγειο πεδίο πυρηνικών δοκιμών στην Νεβάδα αμέσως μετά την τριπλή πυρηνική προειδοποίηση από τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν, δημιουργώντας ερωτηματικά ως προς το τι ακριβώς ήταν το μυστικό αυτό αμερικανικό όπλο.

Οι Αμερικανοί διαρρέουν πως επρόκειτο για «μέσο εντοπισμού πυρηνικών δοκιμών από άλλες χώρες» αλλά οι Ρώσοι θεωρούν πως οι Αμερικανοί δοκίμασαν ένα νέο όπλο «μαζικής καταστροφής».

Η Μόσχα ζήτησε να διεξαχθεί διεθνής έρευνα για να προσδιοριστεί τι ήταν αυτό που δοκιμάστηκε στη Νεβάδα.

Το αμερικανικό Fox News αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η δοκιμή έγινε μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι θα εγκαταλείψει την άτυπη συμφωνία απαγόρευσης των πυρηνικών δοκιμών.

Το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ είπε ότι ο σκοπός της δοκιμής ήταν να αξιολογήσει την ικανότητά του να ανιχνεύει υπόγειες πυρηνικές εκρήξεις και να υποστηρίξει τις προσπάθειες για «ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την υποστήριξη των στόχων μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων».

Το τμήμα τόνισε ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά εκρηκτικά και ιχνηλάτες ραδιοϊσοτόπων για τη διεξαγωγή του πειράματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ειδική υπόγεια σήραγγα.

Η έκρηξη παρακολουθήθηκε από ένα δίκτυο σεισμικών αισθητήρων και υπερήχων.

Η ανησυχία είναι διάχυτη σε όλο τον πλανήτη γιατί πλέον εκτός της πυρηνικής «επιχειρηματολογίας» και από τις δύο πυρηνικές υπερδυνάμεις υπάρχουν και συγκεκριμένες ενέργειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυστυχώς, το παγκόσμιο πολιτικό κλίμα μετά και την σύρραξη στο Ισραήλ δεν βοηθάει καθόλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.