Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 3.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες στάλθηκαν για εκπαίδευση στη Ρωσία και ενδέχεται να μεταφερθούν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Η αποστολή των Βορειοκορεατών στο ουκρανικό μέτωπο θα ήταν μια απόδειξη της αυξανόμενης απόγνωσης της Ρωσίας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Λίγο νωρίτερα, Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ, τουλάχιστον 3.000 στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα εκπαιδεύονται σε στρατιωτικές βάσεις στην ανατολική Ρωσία. Πιστεύεται ότι μεταφέρθηκαν με πλοία, κάποια στιγμή από τις αρχές μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, από την περιοχή Βονσάν της Βόρειας Κορέας στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Ο Λευκός Οίκος σχολίασε ότι είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να κρίνει κανείς ποιες θα ήταν οι συνέπειες από την ανάπτυξη Βορειοκορεατών στρατιωτών στο πεδίο της μάχης. Δεν υπάρχει επίσης κάποια εκτίμηση για το ακριβές είδος της εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι άνδρες αυτοί στη Ρωσία.

Η Ουάσινγκτον πάντως θεωρεί ότι αν οι Βορειοκορεάτες αναπτυχθούν στο ουκρανικό μέτωπο, θα αποτελέσουν νόμιμο στόχο ενώ και η Ρωσία θα αντιμετωπίσει «μεγάλες προκλήσεις» σε ό,τι αφορά τη γλώσσα και τον έλεγχό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα επικοινωνήσουν με την Κίνα για το θέμα αυτό.