ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ουκρανία 8 συστοιχίες Patriot από το Ισραήλ

Σε συζητήσεις ΗΠΑ, Ισραήλ με το Κίεβο

Οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ουκρανία 8 συστοιχίες Patriot από το Ισραήλ

Η μεταφορά έως και οκτώ συστοιχιών Patriot θα σηματοδοτήσει αλλαγή στις σχέσεις του Ισραήλ με τη Μόσχα όπως υπογραμμίζουν οι Financial Times.

Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ουκρανία βρίσκονται σε συνομιλίες για την προμήθεια στο Κίεβο έως και οκτώ συστημάτων αεράμυνας Patriot, βελτιώνοντας δραματικά την ικανότητά του να αντιμετωπίζει τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

H συμφωνία θα περιλαμβάνει πιθανότατα τα ιδιαίτερα πολύτιμα συστήματα Patriot να αποστέλλονται πρώτα από το Ισραήλ στις ΗΠΑ, πριν παραδοθούν στην Ουκρανία.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία θα σηματοδοτήσει μια αλλαγή στις σχέσεις του Ισραήλ με τη Μόσχα, έχουν συζητηθεί μεταξύ υπουργών και ανώτερων αξιωματούχων των τριών χωρών, σύμφωνα με πέντε άτομα που έχουν ενημερωθεί για τις διαπραγματεύσεις.

Το Ισραήλ δήλωσε τον Απρίλιο ότι θα αρχίσει να αποσύρει τις οκτώ συστοιχίες Patriot, οι οποίες χρονολογούνται εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, και να τις αντικαταστήσει με πιο προηγμένα συστήματα.

Όμως οι συστοιχίες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στον τρέχοντα πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, δεν έχουν ακόμη αποσυρθεί λόγω των ανησυχιών ότι οι εντάσεις με την υποστηριζόμενη από το Ιράν μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ θα μπορούσαν να ξεσπάσουν σε έναν ολοκληρωμένο πόλεμο.

Εάν πραγματοποιηθεί, μια τέτοια μεταφορά θα αποτελούσε αναβάθμιση στις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας. Η χώρα διαθέτει επί του παρόντος τουλάχιστον τέσσερα συστήματα Patriot, τα οποία έχουν προμηθεύσει τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γερμανία.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει συχνά από τους δυτικούς συμμάχους να της προμηθεύουν συστήματα αεράμυνας, ιδίως τους αμερικανικής κατασκευής Patriot.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν την παράδοση πυραύλων αναχαίτισης Patriot σε άλλα έθνη για να δώσουν προτεραιότητα στην προμήθεια στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.