ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι Ισραηλινοί προειδοποιούν για χερσαία εισβολή στο Λίβανο – Στέλνουν δύο ταξιαρχίες στα βόρεια

Συνομιλίες Ισραήλ με ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Οι Ισραηλινοί προειδοποιούν για χερσαία εισβολή στο Λίβανο – Στέλνουν δύο ταξιαρχίες στα βόρεια

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ δήλωσε σήμερα στα στρατεύματα ότι οι αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο θα συνεχιστούν προκειμένου να καταστραφεί η υποδομή της Χεζμπολάχ και να προετοιμαστεί το έδαφος για μια πιθανή χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

 «Ακούτε τα αεριωθούμενα αεροσκάφη πάνω από το κεφάλι σας, χτυπάμε όλη την ημέρα», είπε ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί σε στρατιώτες μονάδας τεθωρακισμένων στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

«Αυτό γίνεται τόσο για να προετοιμάσουμε το έδαφος για την πιθανή είσοδό σας, όσο και για να συνεχίσουμε να υποβαθμίζουμε τη Χεζμπολάχ».

Στις 20:00 (ώρα Ελλάδας και ώρα Ισραήλ) είχε προγραμματιστεί το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο Τελ Αβίβ, όπως μεταφέρουν οι Times of Israel, επικαλούμενοι έναν αξιωματούχο.

Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, την ίδια ώρα ο Νετανιάχου έχει προγραμματιστεί να μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αργότερα το βράδυ της Τετάρτης (25/9), ή το πρωί της Πέμπτης (26/9).

Ωστόσο, η Jerusalem Post υποστηρίζει ότι υπουργοί της κυβέρνησής του, επιβεβαίωσαν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί στην αμερικανική μεγαλούπολη για τη ΓΣ των Ηνωμένων Εθνών και ότι στη θέση του θα παραστεί ο ΥΠΕΞ Ίζραελ Κατς.

Νετανιάχου: Προκαλούμε πλήγματα στη Χεζμπολάχ που δεν φανταζόταν

Το Ισραήλ δεν θα ησυχάσει έως ότου οι κάτοικοι στο βορρά μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους, δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εν μέσω αναφορών ότι οι ΗΠΑ ήταν κοντά στο να εξασφαλίσουν μια κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.

«Δεν μπορώ να αναφέρω λεπτομερώς για όλα όσα κάνουμε», είπε ο Νετανιάχου σε μια δήλωσή του απευθυνόταν στον ισραηλινό λαό, «αλλά μπορώ να σας πω ένα πράγμα: είμαστε αποφασισμένοι οι κάτοικοι στον βορρά να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους».

«Προκαλούμε πλήγματα στη Χεζμπολάχ που δεν φανταζόταν. Το κάνουμε με ορμή και αποφασιστικότητα. Σας υπόσχομαι ένα πράγμα -δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να γυρίσουν στα σπίτια τους», πρόσθεσε.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε για πρώτη φορά βαλλιστικό πύραυλο στην περιοχή του Τελ Αβίβ, εν μέσω των σφοδρότερων διασυνοριακών μαχών εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.

Οι IDF ανακοίνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης ότι καλούν δύο εφεδρικές ταξιαρχίες που θα αναπτυχθούν στο βόρειο Ισραήλ.

«Πράσινο φως» άναψε πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου για συνομιλίες με τις ΗΠΑ που θα έχουν κεντρικό θέμα την ενδεχόμενη προσωρινή διακοπή της σύγκρουσης του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Αυτό αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet, προσθέτοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επιτρέψει την έναρξη διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Νετανιάχου και ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ πραγματοποιούν συνομιλίες με την Ουάσιγκτον, η οποία διεξάγει συνομιλίες με την κυβέρνηση του Λιβάνου και άλλους αξιωματούχους που ενεργούν ως ενδιάμεσοι με τη Χεζμπολάχ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Το Ιράν λέγεται ότι συμμετέχει στις συνομιλίες, προτιμώντας να αποφύγει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. «Είμαστε κοντά σε μια ένωση του δρόμου για αποφάσεις σχετικά το πώς θα εξελιχθεί ο πόλεμος», φέρεται να είπε ένας ισραηλινός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.