ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν ως «ασπίδα» Παλαιστίνιους για να μπαίνουν σε σπίτια – Μαρτυρίες επιζώντων (φωτο)

Συνιστά μια συνηθισμένη τακτική των ισραηλινών στρατιωτών όπως αποκαλύπτουν οι ίδιοι

Οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν ως «ασπίδα» Παλαιστίνιους για να μπαίνουν σε σπίτια – Μαρτυρίες επιζώντων (φωτο)

Στην αποκάλυψη ότι οι IDF χρησιμοποιούν ως «μπροστάρηδες» παλαιστίνιους όταν θέλουν να μπουν σε κτήρια, προκειμένου να μην δεχθούν εχθρικά πυρά, προχώρησαν πέντε Παλαιστίνιοι πρώην κρατούμενοι σε σχετική τους συνέντευξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ειρημένα των Παλαιστίνιων επιβεβαίωσε και ένας Ισραηλινός πρώην στρατιώτης στο πλαίσιο δηλώσεων του σε ξένο τηλεοπτικό μέσο.

Ο στρατιώτης δήλωσε ότι η μονάδα του κρατούσε δύο Παλαιστίνιους φυλακισμένους μόνο προκειμένου να τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες για έρευνα σε επικίνδυνα σημεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική των ισραηλινών μονάδων στη Γάζα.

«Τους είπαμε να μπουν στο κτίριο πριν από εμάς. Αν υπήρχαν παγίδες, θα ανατινάσσονταν εκείνοι και όχι εμείς.

Αυτό ήταν τόσο σύνηθες στον ισραηλινό στρατό, που είχε και όνομα “πρωτόκολλο κουνούπι”» δήλωσε ο στρατιώτης.

Μάλιστα, όταν ο ίδιος αμφισβήτησε την πρακτική, ένας από τους διοικητές του είπε: «Καλύτερα να ανατιναχθούν οι Παλαιστίνιοι και όχι οι στρατιώτες μας».

«Είναι αρκετά σοκαριστικό, αλλά έπειτα από λίγους μήνες στη Γάζα δεν σκέφτεσαι καθαρά. Είσαι απλά κουρασμένος. Προφανώς, προτιμώ ζωντανούς τους στρατιώτες. Αλλά δεν λειτουργεί έτσι ο κόσμος», πρόσθεσε.

«Βρεθήκαμε στη Ράφα, σε ένα στρατόπεδο. Έκατσα εκεί για 47 μέρες.

Μας φορούσαν στρατιωτικές στολές, έβαζαν μια κάμερα πάνω μας και μας έδιναν έναν κόφτη μετάλλων. Μας ζητούσαν να κάνουμε πράγματα όπως “μετακίνησε αυτό το χαλί”, λέγοντας ότι ψάχνουν για τούνελ.

Αν έβρισκαν κάτι, μας έλεγαν να το βγάλουμε έξω. Για παράδειγμα μας ζητούσαν να μετακινήσουμε τον καναπέ, να ανοίξουμε το ψυγείο ή το ντουλάπι» υποστήριξε ένας εκ των πέντε παλαιστινίων κρατουμένων, ερχόμενος να επιβεβαιώσει τον ισραηλινό στρατιώτη. 

Δείτε φωτογραφίες από την λεγόμενη «επιχείρηση κουνούπι» :

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.