ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι Ρώσοι εξόντωσαν τον Έλληνα μισθοφόρο «Δίας» της νεοναζιστικής Tαξιαρχίας «Οι Επίλεκτοι»: Τάσος Αντωνάκος το όνομά του

Τον είχαν επικηρύξει για την δολοφονία τραυματιών του ρωσικού Στρατού

Οι Ρώσοι εξόντωσαν τον Έλληνα μισθοφόρο «Δίας» της νεοναζιστικής Tαξιαρχίας «Οι Επίλεκτοι»: Τάσος Αντωνάκος το όνομά του

O Έλληνας μισθοφόρος που συμμετείχε σύμφωνα με τους New York Times, σε εκτελέσεις Ρώσων αιχμαλώτων κι ήταν γνωστός με το όνομα «Δίας» σκοτώθηκε από ρωσικά πυρά στο πεδίο της μάχης.

Το πραγματικό του όνομα σύμφωνα με τους Ρώσους είναι Τάσος Αντωνάκος (δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ελληνικές πηγές) και πολεμούσε στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου από τον Μάιο του 2023.

Αυτό αναφέρουν εξειδικευμένα κανάλια Telegram.

Πληροφορίες για την ταυτότητά του δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα και προκάλεσαν μεγάλη δημόσια κατακραυγή. Κατά τους New York Times συμμετείχε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις εκτελέσεων Ρώσων αιχμαλώτων.

«Ο Έλληνας μισθοφόρος που εκτέλεσε Ρώσους αιχμαλώτους έχει εξοντωθεί.

Ο αγωνιστής, με το παρατσούκλι «Δίας», συμμετείχε σε τουλάχιστον τρεις σφαγές.

Το όνομά του έχει  ταυτοποιηθεί και είναι ο Τάσος Αντωνάκος, ο οποίος αγωνίζεται για το καθεστώς του Κιέβου από τον Μάιο του 2023». , αναφέρει το κανάλι Telegram «Anna News».

Λίγο νωρίτερα, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για εγκλήματα που διέπραξαν Ουκρανοί μαχητές εναντίον τραυματιών Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν κάποιος συγκεκριμένος μισθοφόρος συνδέεται με τη δολοφονία Ρώσων στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τους Times, ο Έλληνας μισθοφόρος πολεμούσε στο πλευρό των Ουκρανών μέσα από τις τάξεις της μονάδας «The Chosen Company»η οποία εντάσσεται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (ZSU) και υπάγεται στην 59η Ταξιαρχία και θεωρείται νεοναζιστικής ιδεολογίας.

Ο «Δίας» κατηγορείται ότι εκτέλεσε Ρώσους στρατιώτες οι οποίοι είχαν παραδοθεί. Συγκεκριμένα οι New York Times μεταδίδουν τη μαρτυρία του Κασπάρ Κρος, ενός Γερμανού υγειονομικού που αποτελούσε μέλος της συγκεκριμένης μονάδας μισθοφόρων.

Ο Κρος είδε έναν Ρώσο στρατιώτη να εκλιπαρεί για ιατρική βοήθεια μιλώντας ένα μείγμα σπαστών αγγλικών και ρωσικών.

Ένα μέλος της ομάδας έψαχνε για επιδέσμους, όμως τότε ένας άλλος στρατιώτης περπάτησε προς το μέρος του και πυροβόλησε με το όπλο του τον Ρώσο στρατιώτη στο στήθος.

Αυτός που πυροβόλησε, σύμφωνα με την καταγγελία ήταν ο Έλληνας μαχητής με το προσωνύμιο «Δίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πληροφορίες λένε πως ήταν 26 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.