ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει ταυτόχρονα 5 «καυτά» μέτωπα στην ανατολική Ουκρανία και είναι κοντά στην τελική νίκη στο Ντόνμπας

Οι ρωσικές δυνάμεις απροσδόκητα απέκτησαν άμεση πρόσβαση για το κέντρο του Κουπιάνσκ

Οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει ταυτόχρονα 5 «καυτά» μέτωπα στην ανατολική Ουκρανία και είναι κοντά στην τελική νίκη στο Ντόνμπας

Οι Ρώσοι μετά την αιφνιδιαστική κατάληψη πριν από λίγες μέρες της Σινκίβκα και της διαφαινόμενης κατάληψης της Πετροπαβλόβκα, έθεσαν υπό έλεγχο τον αυτοκινητόδρομο 36 και πλέον έχουν άμεση πρόσβαση στο κέντρο του Κουπιάνσκ.

Το μέτωπο του Κουπιάνσκ ενεργοποιήθηκε εντελώς ξαφνικά δημιουργώντας το πέμπτο ταυτόχρονο «καυτό» μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία, μαζί με αυτά των Τορέτσκ, Τσάσιβ Γιαρ, Βούλενταρ και Ποκρόβσκ.

Στη Μόσχα έχουν επιλέξει αυτή την τακτική γνωρίζοντας ότι οι Ουκρανοί πλέον δεν μπορούν να αντλήσουν άλλες εφεδρείες για να συνεχίσουν να μάχονται αποτελεσματικά.

Στο Ποκρόβσκ, οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να διασπάσουν όλες τις σοβαρές αμυντικές γραμμές των Ουκρανών και να βρίσκονται στην περίμετρο της πόλης από τρεις κατευθύνσεις.

Να σημειωθεί ότι η 15η Tαξιαρχία Eπιχειρησιακής  Aναγνώρισης της ουκρανικής Εθνοφρουράς, στάλθηκε επειγόντως για να αναπτυχθεί στο Σελίντοβο, το οποίο καταληφθεί από τους Ρώσους σε ποσοστό 80%.

Η συγκεκριμένη Ταξιαρχία είχε διαλυθεί μετά τις βαρύτατες απώλειες που είχε υποστεί στην αποτυχημένη αντεπίθεση στο Ραμπ0τίνο.

Είχαν επιβιώσει μόνο μερικές εκατοντάδες στρατιώτες από ένα σύνολο 2.000 ανδρών.

Οι εναπομείναντες στάλθηκαν στο μέτωπο του Ποκρόβσκ.

Το Τσάσιβ Γιαρ έχει τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο σε ποσοστό 60% και το Τορέστσκ σε ποσοστό 30%.

Σε ότι αφορά το Βούλενταρ έχει σχεδόν περικυκλωθεί από κάθε του πλευρά.

Η Μόσχα βλέπει αυτήν την απελπισία του Κιέβου και κατανοεί ότι μπορεί να ανοίξει κι άλλα μέτωπα και να έχει άμεσα κέρδη.

Ακόμα και αν επέστρεφαν οι δυνάμεις που μάχονται στο Κουρσκ στην ανατολική Ουκρανία πλέον είναι αργά για να αλλάξουν την δυσάρεστη για τους Ουκρανούς κατάσταση.

Οι Ρώσοι έχουν καταλάβει καίριες θέσεις από τις οποίες μπορούν να εξαπολύσουν σφοδρές επιθέσεις και να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Όποια από τις πέντε πόλεις φρούρια πέσει πρώτη, θα συμβάλει άμεσα και στην πτώση των επόμενων, καθώς θα απελευθερωθούν ρωσικές δυνάμεις και θα επιτραπεί η εύκολη και απρόσκοπτη μεταφορά της διοικητικής τους μέριμνας.

Θα επιτραπεί ακόμα στους Ρώσους να πραγματοποιήσουν ελιγμούς και να περικυκλώσουν με ευκολία της ουκρανικές δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.