ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι Ρώσοι κατέλαβαν πάνω από το 60% του Τσάσιβ Γιαρ – Ανατροπή σε ένα ακόμα μέτωπο

Εξασφάλισαν τον απρόσκοπτο εφοδιασμό των δυνάμεων τους από το Ντονέτσκ μέχρι τα όρια του Ντόνμπας - Ελέγχουν τον αυτοκινητόδρομο Ε50

Οι Ρώσοι κατέλαβαν πάνω από το 60% του Τσάσιβ Γιαρ – Ανατροπή σε ένα ακόμα μέτωπο

Oι Ουκρανοί παραδέχτηκαν ότι οι Ρώσοι έχουν καταλάβει ήδη το 40% του δυτικού Τσάσιβ Γιαρ (που μαζί με το ανατολικό αποτελούν το 60% της πόλης συνολικά) και συνεχίζουν την προέλαση τους παρά την σθεναρή αντίσταση την οποία αντιμετωπίζουν σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο.

Τις τελευταίες ημέρες οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να διασπάσουν τις πολυεπίπεδες ουκρανικές άμυνες που σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με έλλειψη εφεδρειών και ίσως και πυρομαχικών.

Όπως αναφέρει η ουκρανική εφημερίδα «Κyiv Post» οι Ρώσοι έχουν εκκαθαρίσει πλέον πολλές συνοικίες στο δυτικό τμήμα της πόλης ενώ έχουν καταλάβει εδώ και αρκετές ημέρες το ανατολικό τμήμα το λεγόμενο Κανάλι.

Πολύ σημαντικές όμως είναι και οι εξελίξεις στο Ποκρόβσκ καθώς ο αυτοκινητόδρομος Ε50 που ενώνει την πόλη με την μεγαλούπολη του Ντονέτσκ, έχει τεθεί υπό τον πλήρη ρωσικό έλεγχο και αυτό σημαίνει πως η Μόσχα μπορεί να μεταφέρει άνετα την διοικητική της μέριμνα κοντά στο Ντνίπρο!

Έχοντας εξασφαλίσει τον εφοδιασμό τους όχι μόνο μπορούν να καταλάβουν την πόλη αλλά και να κατευθυνθούν πλέον προς την περιφέρεια του Ντνίπρο.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος ήταν απαραίτητο να καταληφθεί το Σελίντοβο.

Για πολλούς το Σελίντοβο στρατιωτικά ήταν πιο σημαντικό από το ίδιο το Ποκρόβσκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας από τους λόγους για τον οποίο οι Ρώσοι αργούσαν στην προέλαση τους στην ουκρανική σύγκρουση ήταν γιατί ήθελα να εξασφαλίζουν τον απρόσκοπτο εφοδιασμό τους και επαρκή επιμελητεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.