ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γυμνοσάλιαγκας...

ΟΗΕ: Κάνει έκκληση για παύση των εχθροπραξιών κατά των υγειονομικών στο Λίβανο – Πάνω από 100 οι νεκροί

Παράλληλα, κρούει τον «κώδωνα» κινδύνου για τη στασιμότητα στον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας

ΟΗΕ: Κάνει έκκληση για παύση των εχθροπραξιών κατά των υγειονομικών στο Λίβανο – Πάνω από 100 οι νεκροί

Ανησυχητικά είναι τα πρόσφατα ευρήματα που δημοσίευσε ο ΟΗΕ σχετικά με τα δολοφονικά χτυπήματα που δέχονται και οι υγειονομικοί στον Λίβανο. Παρά την θεώρησή τους ως «λευκή ζώνη», καθώς η δολοφονία τους εν καιρώ πολέμου, συνιστά και ομώνυμο έγκλημα, παρατηρείται μια εσκεμμένη αύξηση των θανάτων τους.

Σύμφωνα με την Ραβίνα Σαμντασάνι, η οποία είναι εκπρόσωπος στο γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: «Συνολικά πάνω από 100 γιατροί και εργαζόμενοι υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο από τον περσινό Οκτώβριο» στο πλαίσιο της ενημέρωσης δημοσιογράφων στην έδρα του ΟΗΕ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης Τύπου, αξιωματούχοι του ΟΗΕ όπως ο Ρικ Πίπερκορν και η Τζιν Γκαφ, εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για το ότι οι ισραηλινές εντολές εκκένωσης περιοχών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μπορεί να επηρεάσουν την εκστρατεία για τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας, που προγραμματιζόταν να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.