Την κατάληψη της πόλης Βουχλεντάρ από τους Ρώσους, μιας περιοχής που λειτουργούσε ως προπύργιο για την έναρξη των επιθέσεων και των στρατηγικών τακτικών του Ουκρανικού στρατού, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης του Ντονέτσκ Βαντίμ Φιλάσκιν. 

Μάλιστα, ο Φιλάσκιν υποστήριξε ότι ο κλοιός στενεύει για την Ουκρανία, εφόσον δεν μένει πολύς χρόνος μέχρι την πλήρη κατάληψη και του κέντρου της πόλης. Η συγκεκριμένη περιοχή αποτέλεσε ένα από τα προπύργια της Ανατολικής Ουκρανίας ήδη από την έναρξη του Ρωσοουκρανικού πολέμου.

Τι σημαίνει για τη Ρωσία η ολική κατάληψη του Βουλεχντάρ

Σύμφωνα με Ουκρανούς στρατιωτικούς αναλυτές  ο πλήρης έλεγχος του Βουχλεντάρ θα βοηθήσει τα στρατεύματα της Μόσχας στην περαιτέρω προέλασή τους στην περιοχή, καθώς θα ελέγχουν υψώματα που είναι σημαντικά για τα πυρά του πυροβολικού τους.

Η προέλαση προς την συγκεκριμένη πόλη συνιστά μία από τις ταχύτερες στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ρώσων τους τελευταίου μήνες. Ο Ολεξάντρ Μουσιένκο, ένας Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής, υποστήριξε ότι η γρήγορη κάθοδος των Ρώσων θα περιέπλεκε τη θέση της Ουκρανίας στα ανατολικά.

«Η άμυνά του ήταν το κλειδί για να ανακοπεί η ταχύτερη και πιο απότομη προέλαση του εχθρού στην περιοχή του Ντονέτσκ. Αν δεν υπήρχε το Βουχλεντάρ, αν δεν υπήρχαν οι μονάδες μας εκεί, νομίζω ότι θα ήταν πολύ πιο δύσκολο τώρα, για παράδειγμα, προς την κατεύθυνση του Κουραχίβ», δήλωσε ο Μουσιένκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!