ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ουκρανία: «Στο Ποκρόβσκ θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε» – Ρωσία: «Προελαύνουμε με ρυθμό που δεν έχουμε ξανά προελάσει»

Σε ρωσικά χέρια και η Νοβογκροντόβκα

Ουκρανία: «Στο Ποκρόβσκ θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε» – Ρωσία: «Προελαύνουμε με ρυθμό που δεν έχουμε ξανά προελάσει»

Ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Ο.Σίρσκι παραδέχθηκε ότι ουσιαστικά το νότιο Ντονμπάς βρίσκεται σε ρωσικά χέρια και ότι πλέον το Ποκρόβσκ θα αποτελέσει την τελευταία γραμμή άμυνας.

Σε δήλωσή του ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός υποχωρεί στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ με σκοπό να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν την ρωσική προέλαση.

Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές έχουν επιβεβαιώσει ότι οι δυνάμεις τους εκκενώνουν περιοχές στην προσπάθεια να αποφύγουν την πλήρη περικύκλωση από τον ρωσικό Στρατό.

Μάλιστα σε εξελίξεις της τελευταίας στιγμής από το ρωσο-ουκρανικό πεδίο της μάχης, η RIA Novosti της Μόσχας μετέδωσε πριν λίγο πως μονάδες της ρωσικής ομάδας δυνάμεων Κέντρο κατέλαβαν τον οικισμό Νοβογκροντόβκα (Novogrodovka) όπως ανέφερε το ίδιο το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Η Νοβογκροντόβκα βρίσκεται στην κατεύθυνση της ουκρανικής πόλης του Ποκρόβσκ, συγκεκριμένα στην γραμμή Σελτίνοβο-Νοβογκροντόβκα-Γκροντόβκα. Πέρα από αυτήν την γραμμή τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στην επικράτεια της ουκρανικής πόλης του Ποκρόβσκ, για αυτό και αυτοί οι τρεις οικισμοί έχουν στρατηγική σημασία για το Κρεμλίνου.

Έτσι επιβεβαιώνεται η δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις 2 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία ο επικεφαλής της Μόσχας ανέφερε πως «προελαύνουνε στο Ντονιέτσκ με ρυθμό που δεν έχουμε ξανά προελάσει εδώ και πολύ καιρό».

Παράλληλα στην πόλη του Ποκρόβσκ, οι Ουκρανοί συνεχίζουν εντατικά την επιχείρηση εκκένωσης, με τρένα να μεταφέρουν τους κατοίκους προς το Πάβλογκραντ.

Κάθε ουκρανική προσπάθεια για συγκράτηση των ρωσικών δυνάμεων έξω από την πόλη πλέον οδηγείται σε καταστροφή από τα drone/FPV όπως χάθηκε αυτό το ουκρανικό Leopard-2.

28 οικισμοί και 260τ.χλμ. πέρασαν στα ρωσικά χέρια μέσα στον Αύγουστο στην συγκεκριμένη κατεύθυνση και η δυναμική δεν δείχνει να σταματά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.