ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ουκρανική απόβαση στη νότια όχθη του Δνείπερου! – Διαλύθηκε ρωσική φάλαγγα από ΗIMARS στο Κουρσκ! (βίντεο)

Οι Ουκρανοί επιχειρούν να δημιουργήσουν και άλλο μέτωπο

Ουκρανική απόβαση στη νότια όχθη του Δνείπερου! – Διαλύθηκε ρωσική φάλαγγα από ΗIMARS στο Κουρσκ! (βίντεο)

Oι Ουκρανοί πραγματοποίησαν διπλή αποβατική ενέργεια σήμερα το πρωί στην νότια όχθη του Δνείπερου! Συγκεκριμένα επιτέθηκαν στο Δέλτα του ποταμού, στην περιοχή Τεντρίβσκα-Κίνμπουρ Σπιτ.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι η πρώτη επίθεση απέτυχε και κατέστρεψαν τα περισσότερα από τα ουκρανικά πλοιάρια αλλά η δεύτερη σύμφωνα με τους Ουκρανούς ήταν επιτυχής.

Αυτό σημαίνει ότι θα δοθούν μάχες για να εξαλειφθεί η παρουσία τους στην «λάθος» πλευρά του ποταμού

Το ρωσικό Επιτελείο αναφέρει ότι Ουκρανοί προσπάθησαν να περάσουν συστήματα πυροβολικού!

Είναι σαφές ότι το Κίεβο θέλει να πιέσει την ρωσική αμυντική διάταξη και σε ένα ακόμα σημείο εκτός από το Κούρσκ.

Θα φανεί τις επόμενες ώρες τι πραγματικά έχουν καταφέρει οι Ουκρανοί και αν αποτελούν κίνδυνο για ένα νέο μέτωπο το οποίο θα στριμώξει άσχημα τις ρωσικές δυνάμεις δεδομένου των γεγονότων που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

Πλέον φαίνεται που αποσκοπεί ο ουκρανικός σχεδιασμός καθώς το Κίεβο επιχειρεί να ανοίξει αλλά μέτωπα, για να «χαλαρώσει» η ρωσική «μέγγενη» σε πέντε πόλεις-«φρούρια» στο Ντόνμπας (Τσάσιβ Γιαρ, Τορέτσκ, Ποκρόβσκ, Κουράκοβο και Βούλενταρ) που βρίσκονται σε σημείο θραύσης.

Η ηγεσία του Κιέβου «τζογάρει» και ποντάρει στον αιφνιδιασμό των Ρώσων που τους θεωρούσαν πλέον ανίκανους να διεξάγουν σημαντικές επιθετικές ενέργειες.

Οι Ρώσοι πρέπει να κινηθούν γρήγορα και να μεταφέρουν εφεδρείες από το εσωτερικό της χώρας.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ενώ άπαντες γνωρίζουν πως οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν επαρκές στρατιωτικό προσωπικό ωστόσο πραγματοποιούν επιθέσεις κατά ρωσικών εδαφών και ανοίγουν άλλα μέτωπα!

Στη Μόσχα είναι πεπεισμένοι πως οι επιθέσεις αυτές γίνονται με τη βοήθεια ξένου παράγοντα και στελεχών δυτικών στρατών.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι διαλύθηκε ρωσική φάλαγγα από βολές ΗIMARS στο Κουρσκ! 

Οι Ρώσοι δείχνουν μετά από δυόμιση χρόνια πολέμου ακόμα να μην έχουν μάθει από τα κύρια λάθη τους.

Πηγές αναφέρουν πως σκοτώθηκαν πάνω από 100 Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι μεταφέρονταν για να ενισχύσουν τις ρωσικές δυνάμεις στο Κουρσκ.

Στο βίντεο που ακολουθεί διακινούνται σκληρές εικόνες με τις καμένες σορούς των στρατιωτών.

Δεν θα τελειώσει εύκολα ιστορία που άνοιξε στο Κουρσκ, καθώς οι Ρώσοι δείχνουν την γνωστή «νωθρότητα» στην αρχική αντίδρασή τους και έχουν μεταφέρει δυνάμεις που απλώς έχουν σταθεροποιήσει το μέτωπο.

Άλλωστε οι 8.000-10.000 Ουκρανοί που έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή είναι πολύ λίγοι.

Ήδη έχουν αποτύχει να καταλάβουν ολοκληρωτικά την κωμόπολη Σούντζα που θα έπρεπε να είχαν καταλάβει μέσα σε λίγες ώρες για να χρησιμοποιήσουν ως ομήρους τους κατοίκους της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.