Επανειλημμένα έχει τονιστεί εκ μέρους  Ουκρανών αναλυτών, αξιωματούχων και στρατιωτικών ότι οι Ρώσοι διαρκώς βρίσκουν νέες στρατιωτικές μεθόδους και προσεγγίσεις για να διαλύσουν την αντίπαλη πλευρά.

">

Το σύστημα λοιπόν της «Λερναίας Ύδρας» αναφέρεται αυτή τη φορά από τον Ράσλαν Γκάμπινετ, αναπληρωτή διοικητή της 5ης Ταξιαρχίας ο οποίος παραδέχθηκε ότι ο Ουκρανικός στρατός αδυνατεί να εμποδίσει τον αντίστοιχο ρωσικό, καθώς δέχονται χτυπήματα από δύο στρατιώτες, οι οποίοι στη συνέχεια πολλαπλασιάζονται.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

«Πρόκειται για 1-2 μαχητές που κρατούν απόσταση 50-100 μέτρων μεταξύ τους, ώστε να μην μπορούμε να τους χτυπήσουμε ταυτόχρονα με ένα μόνο χτύπημα πυροβολικού.

Ο εχθρός απλά ξέρει και εξαντλεί την άμυνά μας με τέτοια περάσματα. Σε μια μέρα μπορεί να γίνουν 6-7 προσπάθειες να πραγματοποιηθούν ενέργειες εφόδου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρχαν 6-7 τέτοιες ομάδες.

Εδώ κινείται μια ομάδα δύο ατόμων – την καταστρέφουμε, και πίσω της σε απόσταση 500 μέτρων κινείται μια άλλη ομάδα δύο ατόμων. Και κινούνται, θα έλεγα, συνεχώς και όλο το εικοσιτετράωρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα εκτιμήσεις Αμερικάνων αλλά και Ουκρανών αναλυτών, είχαν μιλήσει για αυτού του είδους την τακτική, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ούτε τα drones, ούτε οι δυνάμεις του πυροβολικού φτάνουν για να αναχαιτίσουν τους Ρώσους.