ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Παραλίγο τραγωδία: Μαχητικά της ΠΑ διασταυρώθηκαν με ανεμοπτεριστές

Τα F-16 πέρασαν πολύ κοντά

Παραλίγο τραγωδία: Μαχητικά της ΠΑ διασταυρώθηκαν με ανεμοπτεριστές

Παραλίγο τραγωδία στην πεδιάδα του Φενεού ανάμεσα στην Αχαΐα και την Κορινθία, καθώς μαχητικά αεροσκάφη διασταυρώθηκαν με ανεμοπτεριστές.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 22 Ιουνίου, ωστόσο είδε το φως της δημοσιότητας τώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΟPEN, ένας σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας διασταυρώθηκε ξαφνικά με δύο ανεμοπτεριστές που έκαναν αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Όταν ο σχηματισμός προσέγγισε την περιοχή στις 12:57, βρέθηκαν μπροστά τους τα δύο αυτά αλεξίπτωτα, χωρίς οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας να γνωρίζουν ότι υπήρχε αεραθλητική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο σημείο.

Είναι χαρακτηριστικό πως το ένα αεροσκάφος πέρασε από το πρώτο αλεξίπτωτο πλαγιάς σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου, ενώ από το δεύτερο μόλις στο μισό.

Αυτό σημαίνει ότι βρεθήκαμε πολύ κοντά σε δυστύχημα, καθώς ακόμα και από τα καυσαέρια θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα για τους δύο ανεμοπτεριστές.

Οι πιλότοι επικοινώνησαν με το αρμόδιο κέντρο ελέγχου, και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε υποβληθεί κάποιο σχετικό σχέδιο πτήσης, κάτι που πρέπει να γίνεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.