Ο ρωσικός Στρατός σταμάτησε τις προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να μεταφέρουν εφεδρείες στην πόλη Αντβίιβκα, εξαπολύοντας μπαράζ πυραυλικού πυροβολικού ενώ πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι οι Ουκρανοί εγκατέλειψαν το Στεπόβογιε που φυλούσε τα βόρεια της πόλης.

Οι ρωσικές μονάδες συνεχίζουν να προχωρούν και στη νότια κατεύθυνση στην περιοχή Opytny.Ένα από τα κύρια προβλήματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αβντίφκα σχετίζεται με τον κίνδυνο ολοκληρωτικής περικύκλωσης εάν τα ρωσικά στρατεύματα καταφέρουν να κόψουν εντελώς τον οδικό άξονα μέσω της Ορλόβκα.

Κατά μήκος αυτού του δρόμου τροφοδοτείται η φρουρά της πόλης και εάν αυτός ο αυτοκινητόδρομος τεθεί υπό πλήρη έλεγχο πυροβολικού, η ομάδα θα απομονωθεί, γεγονός που θα φέρει το τέλος της αντίστασής της και την παράδοση της πόλης.

Ο ρωσικός Στρατός χρησιμοποίησε τα υψώματα που ελέγχει για να αποτρέψουν την μεταφορά των ουκρανικών εφεδρειών στην Αβντίφκα.Τ

α ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κακοκαιρία και τη μείωση της δραστηριότητας της ρωσικής Αεροπορίας για να μεταφέρουν εφεδρείες στην πόλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε το γεγονός ότι τα ρωσικά στρατεύματα προέλασαν στα βορειοδυτικά της πόλης και κατέλαβαν σημαντικά υψώματα, μεταξύ των οποίων τον σωρό απορριμμάτων του εργοστασίου οπτανθρακοποίησης.