Για πρώτη φορά, η σιιτική οργάνωση της Χεζμπολάχ χτύπησε με πυραύλους σε κατοικημένη περιοχή και συγκεκριμένα στην πόλη Χάιφα.

Συγκεκριμένα, εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες μετά την επίθεση με ρουκέτες της σιιτικής οργάνωσης στο βόρειο Ισραήλ, με 8 τραυματίες στη Χάιφα και τον 9o στην Τιβεριάδα.

Οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ελαφρούς τραυματισμόυς στην πανεπιστημιούπολη Rambam Health Care Campus για ιατρική περίθαλψη μετά την επίθεση με ρουκέτα, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ανάμεσά τους και ένας 13χρονος. Σοβαρά τραυματίστηκε ένας 22χρονος και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Tzafon για ιατρική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς από τις 20 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο οι περισσότερες αναχαιτίστηκαν, ωστόσο μία χτύπησε το εστιατόριο στη Χάιφα.

Επίσης, έχει αναφερθεί πως ρουκέτες έπεσαν και στη περιοχή του Καρμέλ αλλά και στην Άνω Γαλιλαία.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ σφυροκόπησε εκ νέου από αέρος τη Βηρυτό, για άλλη μια νύχτα. Στόχος ήταν και πάλι το νότιο προάστιο της Νταχίγια.

Τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν στη νότια Βηρυτό μέσα στη νύχτα, με εικόνες καπνού και φλόγες που υψώνονται πάνω από τα νότια προάστια της Βηρυτού να κάνουν την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με τους ισραηλινούς χτυπήθηκε και αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ.

Παράλληλα, ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η Τεχεράνη βρισκεται απόψε σε διαδικασία μετακίνησης μέρους του οπλοστασίου της σε θέσεις σε σημεία ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο ισραηλινός Στρατός στοχοθέτησε αρκετές θέσεις του συριακού Στρατού στα κεντρικά της χώρας, προκαλώντας υλικές ζημιές, δήλωσε την Κυριακή το συριακό υπουργείο Άμυνας, με μια μη κυβερνητική οργάνωση να κάνει λόγο για αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο αποθήκες όπλων.

“Γύρω στις 20.5′ το βράδυ της Κυριακής, ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επίθεση από τον βόρειο Λίβανο, βάζοντας στόχο αρκετές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην κεντρική περιφέρεια της χώρας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών”, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την πλευρά του, έκανε λόγο για αρκετές ισραηλινές επιδρομές που είχαν στόχο μια αποθήκη όπλων νοτίως της Χομς και μια αποθήκη πυραύλων του στρατού στην ανατολική επαρχία Χάμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!