ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Πόλεμος» μετά την Ανάσταση στον Νέο Κόσμο – «Βροχή» από φωτοβολίδες, βεγγαλικά και μολότοφ (βίντεο)

Πλήθος κόσμου έσπευσε στην περιοχή για να δει το θέαμα

«Πόλεμος» μετά την Ανάσταση στον Νέο Κόσμο – «Βροχή» από φωτοβολίδες, βεγγαλικά και μολότοφ (βίντεο)

«Πολεμικό τοπίο» επικράτησε για ακόμη μία χρονιά στον Νέο Κόσμο μετά την Ανάσταση, αφού αρκετοί νεαροί της περιοχής τήρησαν αυτό που έχει γίνει έθιμο τα τελευταία χρόνια στη γειτονιά του ιερού ναού της Αναλήψεως στη Λαγουμιτζή.

Συγκεκριμένα, όταν ο ιερέας του ναού είπε το «Χριστός Ανέστη», «βροχή» από πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες, βεγγαλικά αλλά και μολότοφ έκαναν τη νύχτα… μέρα στην περιοχή, όπου είχε συρρεύσει πλήθος κόσμου για να καταγράψει το θέαμα.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να υψωθούν φλόγες ύψους αρκετών μέτρων. Ευτυχώς το περίεργο αυτό… «έθιμο» δεν είχε κάποια δυσάρεστη εξέλιξη, αφού κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν τραυματίστηκε.

Δεν έγινε το ίδιο όμως σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αφού τρία παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά από βεγγαλικά σε Ρόδο, Αγκίστρι, Σύμη.

Συγκεκριμένα ένα 14χρονο αγόρι από το Αγκίστρι υπέστη πολλαπλά εγκαύματα και ακρωτηριασμό δακτύλων στο αριστερό χέρι από κροτίδα. Το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο και πλέον νοσηλεύεται.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά από αεροδιακομιδή ένα 13χρονο αγόρι από τη Σύμη που υπέστη μερικό ακρωτηριασμό δαχτύλων στο δεξί χέρι και τραύμα στο πρόσωπο από κροτίδα και αναμένεται να χειρουργηθεί.

Στη Ρόδο ένα 7χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο του νησιού όταν άγνωστοι πέταξαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στο χωριό Μαλώνα.

Δείτε βίντεο από την Ανάσταση στο Νέο Κόσμο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.