ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη: Νέα μέτωπα πυρκαγιάς – Εκκενώνονται Ιπποκράτειος Πολιτεία και Δροσοπηγή

Αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη: Νέα μέτωπα πυρκαγιάς – Εκκενώνονται Ιπποκράτειος Πολιτεία και Δροσοπηγή

Δραματική μοιάζει η κατάσταση στη Βαρυμπόμπη μετά τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς σε τρία μέτωπα.

Η πιο σημαντική σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι προς το Ολυμπιακό χωριό και για τον σκοπό αυτό εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής. Η δεύτερη αναζωπύρωση σημειώθηκε μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς, ανάμεσα στις Αδάμες και το αεροδρόμιο Τατοΐου. Πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πέντε πυροσβεστικά ελικόπτερα κι ένα αεροσκάφος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ η αναζωπύρωση κοντά στις Αδάμες προήλθε πιθανότατα από μικρό θύλακα φωτιάς. Και οι τρεις νέες φωτιές καίνε κομμάτια του δάσους που είχαν μείνει ανέγγιχτα μέχρι στιγμής.

Η κατάσταση είναι δύσκολη στη Δροσοπηγή, καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο μέσα σε δασική έκταση και για τον σκοπό αυτό επιχειρούν, για την ώρα, μόνο πτητικά μέσα.

Παράλληλα, οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή αποκλείονται για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων.

Εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις

Μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, μέσω του 112, εστάλη πριν λίγο από στους κατοίκους της περιοχής που φούντωσε η φωτιά. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, λεωφορεία είναι έτοιμα να παραλάβουν κατοίκους που δεν διαθέτουν μέσο για να απομακρυνθούν.

Συγκεκριμένα, ζητείται από τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία (περί τους 1.200) να απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό για Αθήνα, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής (γύρω στους 450) προς Αφίδνες. «Αν βρίσκεστε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας. Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αφίδνες ή Ωρωπό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» τονίζεται στο μήνυμα.

Ξεκίνησε η σταδιακή εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας

Με τη φωτιά εξαιτίας των ανέμων που πνέουν να αλλάζει συνεχώς πορεία, με αποτέλεσμα πότε να κατευθύνεται προς Ιπποκράτειο Πολιτεία και πότε προς βασιλικά κτήματα, έχει ξεκινήσει μετά από μήνυμα του 112, η σταδιακή εκκένωση της Ιπποκράτειου Πολιτείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.