ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Φωτιά ξέσπασε και στην Κρήτη -Υπό έλεγχο στις Γούρνες Ηρακλείου – Νέο μέτωπο στο Δεμάτι (upd)

Φωτιά ξέσπασε και στην Κρήτη -Υπό έλεγχο στις Γούρνες Ηρακλείου – Νέο μέτωπο στο Δεμάτι (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 19:39) Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Γούρνες Ηρακλείου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν στις αναζωπυρώσεις που υπάρχουν, συγκεκριμένα στο Δεμάτι.

Οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν με επιτυχία τον κίνδυνο για επέκταση της φωτιάς σε κατοικίες και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, που υπήρχαν σε μικρή απόσταση από τις φλόγες.

Σημαντική υπήρξε και η συνεισφορά των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων ενώ, σύμφωνα με κατοίκους, η άμεση ανταπόκριση των πυροσβεστικών δυνάμεων αποσόβησε τα χειρότερα, τη στιγμή μάλιστα που ο άνεμος στην περιοχή ήταν δυνατός.

Στο μεταξύ, νέο μέτωπο εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα στο Δεμάτι του δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο, όπου η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση σε πλαγιά, χωρίς να απειλούνται σπίτια ή άλλες εγκαταστάσεις.

Στο μέτωπο επιχειρούν οχτώ οχήματα με το ανάλογο προσωπικό.


Φωτιά εκδηλώθηκε και στην Κρήτη, την ώρα που φωτιές καίνε σε ολόκληρη τη χώρα.

Οπως αναφέρει το ekriti, η φωτιά καίει εκτάσεις πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, γύρω από τις Γούρνες Τεμένους και έχει ζητηθεί απομάκρυνση κατοίκων.

Βίντεο από τη φωτιά στην Κρήτη

Η φωτιά, είναι ορατή από πολλά σημεία της πόλης, ενώ επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ηρακλείου, με περισσότερα των δέκα οχημάτων από Ηράκλειο και ενδοχώρα, δύο πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρες που φτάνουν για ενίσχυση, καθώς οι απαιτήσεις για νερό είναι μεγάλες. Πριν από λίγο ζητήθηκε η απομάκρυνση των κατοίκων.

Από αέρος, τη μάχη της κατάσβεσης δίνουν το πυροσβεστικό ελικόπτερο που απογειώθηκε νωρίτερα από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ενώ επιχείρησαν και τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα της Κύπρου που έχουν μετασταθμεύσει στην Κρήτη.

Επίσης, ζητήθηκε συνδρομή και άλλου πυροσβεστικού ελικοπτέρου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήρθε από την Καλαμάτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.