ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αττική: Εκκενώνονται Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μπάφι, Μαυροσουβάλα, Μήλεσι και Λεβίθι – Θρίλερ στη Λίμνη Εύβοιας (βίντεο)

Αττική: Εκκενώνονται Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μπάφι, Μαυροσουβάλα, Μήλεσι και Λεβίθι – Θρίλερ στη Λίμνη Εύβοιας (βίντεο)

Προς τον Ωρωπό κινείται αυτή την ώρα η πύρινη λαίλαπα καθώς πριν από λίγα λεπτά οι φλόγες πέρασαν απέναντι στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Πιο συγκεκριμένα οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το πύρινο μέτωπο προς Λαμία και συγκεκριμένα προς το Μαρκόπουλο Ωρωπού (το τονίζουμε, όχι το Μαρκόπουλο των Μεσογείων).

Οι αρχές ζητούν να εκκενωθούν το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μπάφι, η Μαυροσουβάλα, το Μήλεσι και το Λεβίθι, ενώ ήδη εκκενώθηκε η Μαλακάσα.

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής δημιουργήθηκαν νέα μέτωπα σε Άγιο Στέφανο και Σταμάτα, ενώ μεγάλη εστία εκδηλώθηκε και στο Κρυονέρι.

Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των Θρακομακεδόνων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής λίγο μετά τις 20:00 μ.μ., το μέτωπο που ξεκίνησε πάνω από το αεροδρόμιο στο Τατόι έχει κατεύθυνση προς Θρακομακεδόνες και Ολυμπιακό χωριό. Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη παραμένει το μέτωπο στις Αφίδνες, ενώ ενεργές εστίες υπάρχουν και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λίμνη Ευβοίας, με τη φωτιά να κινείται προς τα σπίτια και κατοίκους και τουρίστες να έχουν στριβαχθεί στο λιμάνι και αν περιμένουν εκκένωση από τη θάλασσα ενώ οι φλόγες πλησιάζουν!

Η Λίμνη έχει περικυκλωθεί από το πύρινο μέτωπο και δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, παρά μόνο η θάλασσα. Πάνω από 1.000 άνθρωποι περιμένουν με ζωγραφισμένο τον τρόμο και την αγωνία στα πρόσωπά τους.

Οι κάτοικοι και οι τουρίστες αναμένουν το πρώτο ferry boat που θα φτάσει στο λιμάνι για να τους απομακρύνει, ενώ στη συνέχεια θα προσεγγίσει και ένα δεύτερο. Τα ferry boat θα αφήσουν τον κόσμο στα Λουτρά Αιδηψού.

Νωρίτερα με μήνυμα από την κυβέρνηση οι κάτοικοι κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, αφού πυροσβεστική δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσει: «Αν βρίσκεστε στη #Λίμνη #Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat»

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η πυρκαγιά έκαψε σπίτια στο χωριό Δάφνη ενώ στο σημείο εγκλωβίστηκαν για αρκετή ώρα πυροσβέστες. Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί Μουρτιά, Κεχριές, Μαντούδι ενώ η φωτιά απειλεί και το Προκόπι για το οποίο εστάλη επίσης μήνυμα εκκένωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.