Το μεσημέρι της Τρίτης 17 Αυγούστου, ξέσπασε μεγάλη φωτιά στο Παγγαίο της Καβάλας και σύμφωνα πληροφορίες αυτό έγινε, όταν κάτοικος της περιοχής, ο οποίος και συνελήφθη, έκανε κάποιες αγροτικές εργασίες, χρησιμοποιώντας… φωτιά.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα. Έπιασε σε ορεινή δασική έκταση της δημοτικής κοινότητας Αντιφιλίππων, του Φήμου Παγγαίου.

Σύμφωνα πληροφορίες, ένας κτηνοτρόφος κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης, καθώς φέρεται να εμπλέκεται με την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή. Μεταφέρθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, η οποία διενεργεί την προανάκριση.

Λίγο πριν από τις 7.00 το απόγευμα ξεκίνησε η ανάκριση των μαρτύρων από την ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης και οι Αρχές διαπίστωσαν πώς τελικά ξεκίνησε η φωτιά.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, σημείωσε ότι «δίνουμε μάχη με τους ανέμους, αν και η κατάσταση είναι καλύτερη. Πριν λίγη ώρα ήρθαν και δύο μπουλντόζες από τον Στρατό, ώστε να συνδράμουν στη μάχη της ολικής κατάσβεσης».

Στην περιοχή μέχρι αργά το βράδυ επιχειρούσαν 67 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Δύο ελικόπτερα και τρία αεροπλάνα επιχειρούσαν από αέρος, κάνοντας συνεχείς ρίψεις νερού, με αποτέλεσμα να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκείνο που προκαλούσε προβληματισμό είναι οι συνεχείς αναζωπυρώσεις. Κλιμάκια του Δήμου Παγγαίου και της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και πολλοί εθελοντές βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς.