ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο – Εκκενώθηκαν δύο χωριά (βίντεο)

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο – Εκκενώθηκαν δύο χωριά (βίντεο)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στη Χίο, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της ΒΙΑΛ, με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής να είναι άμεση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (01/07) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της ΒΙΑΛ στην Τ/Κ Χαλκείου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες, εννέα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Εκτός από την πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή επιχείρησαν μονάδες της αστυνομίας και του στρατού. Η φωτιά που ξεκίνησε από το μικρό χωριό των Βαβύλων, πέρασε τον ορεινό όγκο και έκαψε την περιοχή κοντά το χωριό Θολοποτάμι, κατευθυνόμενη προς την περιοχή των Σκλαβιών, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης από τους κατοίκους στο Θολοποτάμι και στα Σκλαβιά.

Εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές κατάφεραν τελικά να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε σε περιοχή γεμάτη με ελαιόδεντρα και το μεσημέρι, κατά τις 2 μ.μ., δεν υπήρχε κανένα ενεργό μέτωπο. Οι οικισμοί προστατεύτηκαν αμφότεροι, παρά τους ισχυρούς ανέμους που δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται πως υπήρξε ακόμα ένα μέτωπο, στην περιοχή της Καρδαμάδας, το οποίο δεν είχε σχέση με την εν λόγω πυρκαγιά κι επίσης κατασβέστηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.