ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γυμνοσάλιαγκας...

Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου: Ζητά ενημέρωση για τα αίτια και την εξέλιξη της φωτιάς στη Ρόδο

Για δύο ώρες έδιναν εξηγήσεις οι προϊστάμενοι των αρμοδίων υπηρεσιών

Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου: Ζητά ενημέρωση για τα αίτια και την εξέλιξη της φωτιάς στη Ρόδο

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νικήτας Βενιός και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου , Κατερίνα Μπαλατσούκα κλήθηκαν χθες να δώσουν στην Αντεισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου ώστε να δώσουν εξηγήσεις αναφορικά με τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρόδο. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Αντεισαγγελέας Εφετών ζήτησε στοιχεία για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, τι ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα, για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και γιατί εξακολουθεί να καίει για εννέα ημέρες.

Για περίπου δύο ώρες οι προϊστάμενοι των δύο υπηρεσιών συνομιλούσαν με την κυρία εισαγγελέα δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν, όπως για παράδειγμα για το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε πυκνό δάσος όπου υπήρχαν πολλά και ξερά φύλλα στο υπόστρωμα του με αποτέλεσμα γρήγορα να πάρει τεράστιες διαστάσεις. Επίσης δόθηκαν πληροφορίες για τις ενέργειες που έγιναν για την κατάσβεση της όλες αυτές τις ημέρες, τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν και τις αντίξοες συνθήκες λόγω ανέμων, μορφολογίας κ.α.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, έγινε αναφορά αναλυτικά στα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν από την πρώτη μέρα στην προσπάθεια κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά και στο θέμα των αντιπυρικών ζωνών. Αν δηλαδή υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες, αν είχαν τηρηθεί τα προβλεπόμενα μέτρα δασοπροστασίας κ.α. Πάντως αυτό που επισημάνθηκε μεταξύ άλλων – σύμφωνα με πληροφορίες- από πλευράς δασικής υπηρεσίας είναι το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει οι διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών σε περιοχές του νησιού, ενώ ανάλογες ενέργειες έγιναν και κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί πως και από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου έχει παραγγελθεί η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν την μεγάλη αυτή πυρκαγιά στο νησί μας αλλά και τα αίτια που την κάνουν να καίει για τόσες ημέρες στο νησί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.