Από ένα άγριο πτηνό που έκατσε σε κολώνα της ΔΕΗ πιθανολογούν οι πυροσβεστικές αρχές ότι προκλήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στον Πισσώνα Ευβοίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα άγριο πτηνό που ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ, έγινε η αιτία για την πρόκληση της εν λόγω πυρκαγιάς.

Το πουλί, που πιθανολογείται ότι επρόκειτο για γεράκι, έκατσε πάνω σε κολώνα μέσης τάσης, τα φτερά του ήρθαν σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα καλώδια και προκλήθηκε βραχυκύκλωμα, με τους σπινθήρες να προκαλούν τη φωτιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποίησαν οι κρατικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής, στη βάση της κολώνας εντοπίστηκε απανθρακωμένο το άτυχο πουλί.

Πραγματογνώμονας θα τεκμηριώσει και επιστημονικά την εκτίμηση των αξιωματικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Από αμέλεια η φωτιά στις Πετριές

Αντίθετα η φωτιά που προκλήθηκε προχθές στις Πετριές φαίνεται να προκλήθηκε από αμέλεια κάποιου κατοίκου που έκανε εργασίες.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Πισσώνα, έλαβε γρήγορα διαστάσεις καθώς οι άνεμοι στην περιοχή έφταναν τα 7 μποφόρ και εξαπλώθηκε προς το Αφράτι και το Καμάρι.

Από το 112 εστάλη μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων του χωριού Αφράτι προς Βασιλικό, ενώ εντολή εκκένωσης δόθηκε και για τα χωριά Καμάρι, Καλύβια και Άγιος Γεώργιος Αρμάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την δορυφορική εικόνα που μετέδωσε το meteo το απόγευμα της Πέμπτης διαπιστώθηκε ότι ο πυκνός καπνός δεν έπνιξε μόνο την Εύβοια, αλλά έφτασε και στην Αττική.