ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Διπλό μέτωπο πυρκαγιών στην Ηλεία: Στην περιοχή της Πηνείας πέρασε η πυρκαγιά της Αχαΐας

Μαζικές εκκενώσεις χωριών προς Πύργο και Σιμόπουλο

Διπλό μέτωπο πυρκαγιών στην Ηλεία: Στην περιοχή της Πηνείας πέρασε η πυρκαγιά της Αχαΐας

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Μαστραντώνη του δήμου Ερυμάνθου στην Αχαΐα, εντείνεται από τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν.

Οι φλόγες αρχικά εξαπλώθηκαν προς τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και τώρα έχουν επεκταθεί στον γειτονικό νομό Ηλείας, ο οποίος αντιμετωπίζει ήδη άλλες πυρκαγιές.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Αλποχώρι Ηλείας το μεσημέρι, γρήγορα επεκτάθηκε απειλώντας τα γύρω χωριά.

Ακολούθησαν εκκενώσεις προς Πύργο και Σιμόπουλο, και περίπου στις επτά το απόγευμα, η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την Αχαΐα έφτασε στην περιοχή της Πηνείας στην Ηλεία.

Η φωτιά απειλεί άμεσα το χωριό Απιδούλα, το οποίο εκκενώθηκε προς Σιμόπουλο, όπως και τα χωριά Βάλμη και Μασουρέικα.

Το πρώτο μέτωπο, από το Αλποχώρι κινήθηκε αρχικά προς τα χωριά Χανάκια και  Μυρτιά, παίροντας πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με τη μία εντολή εκκένωσης να διαδέχεται την άλλη. 

Στο μεταξύ από ανακοπή σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 55χρονος άνδρας που βρέθηκε νεκρός στη Μυρτιά δεν συνδέεται με την πυρκαγιά: Τον είχε βρει νεκρό ο αδελφός του, στην αυλή του σπιτιού του, πριν φτάσει η φωτιά στο χωριό, όπως έχει καταθέσει ο ίδιος στις Αρχές.

Στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε έγινε προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς αποτέλεσμα.

Ενας άνδρας ακόμη τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης στο Αλποχώρι.

Η κυκλοφορία στην εθνική Πατρών – Πύργου διακόπηκε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στις 19.30 το απόγευμα. 

Στις 18.15 δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Μυρτιά και Σκουροχώρι προς Πύργο και λίγο αργότερα για τα χωριά Βάλμη και Μασουρέικαι προς το Σιμόπουλο, καθώς τα πλησίαζαν οι φλόγες από τη φωτιά στην Αχαϊα που πέρασε στην περιοχή της Πηνείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 19.00, εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους προς τον Πύργο οι κάτοικοι της Σκαφιδιάς και του Αγίου Ηλία και λίγο αργότερα την ίδια εντολή έλαβαν οι κάτοικοι σε Πετραίικα, Απιδούλα, Μαζαράκι, απειλούμενα από το δεύτερο μέτωπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.