ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Δράμα: «Μάχη» με τις φωτιές για 7η μέρα στο Φαλακρό

Δασοκομάντος ανέβηκαν με ελικόπτερο στο βουνό

Δράμα: «Μάχη» με τις φωτιές για 7η μέρα στο Φαλακρό

Η φωτιά έχει προκαλέσει μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή καθώς καίει εδώ και 7 ημέρες.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικό site, η φωτιά, που επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, ξεκίνησε την Τετάρτη 17 Ιουλίου από δυο κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή Χιονότρυπα σε δυο διαφορετικά σημεία δημιουργώντας δυο πύρινα μέτωπα τα οποία καθώς επεκτείνονταν η φωτιά ενώθηκε σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο πύρινο μέτωπο.

Η Πυροσβεστική επιχειρεί με ισχυρές δυνάμεις, καθώς όμως πρόκειται για δύσβατη περιοχή, το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 86 πυροσβέστες με οκτώ πεζοπόρα τμήματα και επτά οχήματα, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας, ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο Φαλακρό όλο αυτό το διάστημα καίγονται κυρίως πλαγιές του βουνού με πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση, ενώ εκτιμάται ότι η φωτιά έχει κάψει περισσότερα από 11.000 στρέμματα.

Μάλιστα, οι πυροσβέστες της ΕΜΟΔΕ (Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων), οι γνωστοί δασοκομάντος, χρειάστηκε να ανέβουν σήμερα Τρίτη (23/7) στο βουνό με ελικόπτερο, καθώς η φωτιά στα μεγάλα ύψη δυσκολεύει την πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.