Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των τεχνικών εκθέσεων πυροπροστασίας από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται κοντά, ή μέσα σε δασικές εκτάσεις στα πλαίσια μιας νομοθεσίας η οποία προκάλεσε μεγάλη ταλαιπωρία και πολλά προβλήματα στους Έλληνες πολίτες.

">

Μετά την υποβολή της τεχνικής έκθεσης και της έκθεσης επικινδυνότητας από τους αρμόδιους επιστήμονες στους οποίους απευθύνονται, οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα πρέπει, μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιουνίου, να προβούν στις απαραίτητες για φέτος παρεμβάσεις, δηλαδή τα κλαδέματα δέντρων, θάμνων και την απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών και να καταθέσουν τη σχετική έκθεση συμμόρφωσης του Κανονισμού Πυροπροστασίας.

Ποιος πιστεύετε ότι θα μπορούσε να ηγηθεί ενός ενωμένου πολιτικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και να νικήσει τον Κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ σε εθνικές εκλογές;

  • Ν.Ανδρουλάκης (2%, 260 Votes)
  • Σ.Κασσελάκης (8%, 1.258 Votes)
  • Χ.Δούκας (10%, 1.649 Votes)
  • Μ.Χριστοδουλάκης (2%, 356 Votes)
  • Α.Τσίπρας (22%, 3.620 Votes)
  • Άλλος (13%, 2.085 Votes)
  • Κανείς (41%, 6.576 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 393 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.197

Loading ...

«Παράθυρο» για νέα παράταση στην προθεσμία δεν φαίνεται να ανοίγει, τουλάχιστον προς ώρας.

Οι επιστήμονες, θα πρέπει να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες σχετικά με τους κινδύνους και να προτείνουν βιώσιμα μέτρα, σε συνάρτηση με τις οικονομικές δυνατότητες του εκάστοτε ιδιοκτήτη ακινήτου, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Δηλαδή, ανεπίσημα γιατί στο νόμο η κυβέρνηση επέβαλε με το έτσι θέλω οι ιδιοκτήτες ακινήτων να «μετασχηματίσουν» τα σπίτια και τις περιουσίες τους πληρώνοντας χιλιάδες ευρώ.

Λόγω των δημοσιευμάτων του pronews.gr και του πορίσματος του Συνήγορου του Πολίτη στο οποίο αναφέρεται πως «το κόστος των μέτρων είναι υπέρμετρα μεγάλο με αποτέλεσμα να απειλείται το δικαίωμα στην ιδιοκτησία», η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να αναστείλει τα υποχρεωτικά της μέτρα.

Του χρόνου βεβαίως θα επιστρέψει με κάποιες απαιτήσεις αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να προτείνει ξανά τέτοια μέτρα καθώς τότε ο νόμος της θα μπορεί να κριθεί αντισυνταγματικός στο ΣτΕ.

Για να μην ξεχνιόμαστε το κόστος για τις αλλαγές που ζητούσε η κυβέρνηση στην οικία του κάθε πολίτη κατά μέσο όρο ξεπερνούσε τα 28.000 €!