ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ροδόπη: «Περιμέναμε 2 ώρες τα Canadair» λέει ο αντιπεριφερειάρχης

Η φωτιά καίει ήδη τα πρώτα σπίτια

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ροδόπη: «Περιμέναμε 2 ώρες τα Canadair» λέει ο αντιπεριφερειάρχης

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μίσχος στη Ροδόπη, με το «112» να στέλνει το απόγευμα της Δευτέρας (21/8) μήνυμα στους κατοίκους των χωριών Πολύανθος, Σώστης και Ληνός με οδηγία να εκκενώσουν προς την Κομοτηνή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα για την ίδια φωτιά νωρίτερα είχε σταλεί αντίστοιχο προειδοποιητικό μήνυμα σε δύο άλλους οικισμούς, και συγκεκριμένα στον Μέγα Πιστό και τον Μίσχο με οδηγία να κατευθυνθούν προς τον Ίασμο Ροδόπης.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσαλικίδης στο GRTimes, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η φωτιά καίει ήδη τα πρώτα σπίτια στο χωριό Σώστης, το οποίο εκκενώθηκε από κόσμο.

«Περιμέναμε 2 ώρες τα Canadair»

Την ίδια στιγμή, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης που βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, καταγγέλλει ότι οι δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή ανέμεναν εδώ και τουλάχιστον δύο ώρες ενισχύσεις με εναέρια μέσα, ενώ τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ήταν διάσπαρτα στα άλλα μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε, ύστερα από επικοινωνία του με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, μόλις πριν από λίγο έφτασαν τρία Canadair τα οποία ρίχτηκαν στη μάχη με το πύρινο μέτωπο, το οποίο προς το παρόν κινείται προς τον ορεινό όγκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.