ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Ερύμανθος: Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν από την πυρκαγιά σε δέκα χωριά και οικισμούς

Μαζί με εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών

Ερύμανθος: Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν από την πυρκαγιά σε δέκα χωριά και οικισμούς

Ο Δήμος Ερυμάνθου μίλησε για «ανυπολόγιστες» ζημιές από την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες στο Άνω Μαστραντώνη της Αχαΐας.

Το δελτίο τύπου του Δήμου αναφέρει ότι «η πυρκαγιά, κατά το καταστροφικό της πέρασμα από τα χωριά και τους οικισμούς Άνω Μαστραντώνη, Σταυροδρόμι, Ράχη, Σκούρα, Γάλαρο, Αγία Βαρβάρα, Πανουτσέικα, Πανταζέικα, Μασουρέικα και Κάλφα, μετέτρεψε σε στάχτη δεκάδες σπίτια, αποθήκες, ποιμνιοστάσια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και αγροικίες».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι «εκατοντάδες ζώα, κυρίως αμνοερίφια, δεν γλίτωσαν από την οργή της φωτιάς, ενώ καταστράφηκαν δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα δάσους και καλλιεργειών, όπως ελαιώνες και αμπέλια».

«Τεράστιες» καταγράφονται οι ζημιές στις υποδομές του Δήμου, ιδίως στο δίκτυο ύδρευσης, με αποτέλεσμα πολλοί οικισμοί και χωριά να μείνουν χωρίς νερό, και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, λόγω καταστροφής κολωνών της ΔΕΗ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, δήλωσε ότι «το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε να θρηνήσουμε ανθρώπινες απώλειες. Είμαστε σε επαφή με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας την κήρυξη της περιοχής μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει η αντιμετώπιση της τελευταίας εστίας της πυρκαγιάς και η πρόληψη ενδεχόμενων αναζωπυρώσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.