ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς μιλάνε», λέει. Και;

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Δαδιά στον Έβρο: Είχε ξεκινήσει στο Σουφλί (upd)

Επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 9 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 7ης ΕΜΟΔΕ, τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Δαδιά στον Έβρο: Είχε ξεκινήσει στο Σουφλί (upd)

Ανανέωση: Οριοθετήθηκε σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 10.00 σε αγροτική περιοχή της Κορνοφωλιάς του Δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η δασάρχης Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη η φωτιά δεν είναι πλησίον του οικισμού της Κορνοφωλιάς, είναι έρπουσα κα καίει σε γεωργικές εκτάσεις και ρεματιές, δεν εμπνέει ανησυχία και από την πρώτη στιγμή εκδήλωσής της υπήρξε άμεση ανταπόκριση των πυροσβεστικών δυνάμενων επίγειων και εναέριων.

Το πρωί της Κυριακής (30/6), ξέσπασε φωτιά στο Σουφλί του νομού Έβρου, στην περιοχή Κορνοφωλιά στον κάμπο της Δαδιάς.

Σημειώνουμε ότι η περσινή πυρκαγιά πυρκαγιά είχε κάψει το 57,74% από το Εθνικό Πάρκο του Δάσους της Δαδιάς.

Στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου μάλιστα έχουν καεί περισσότερα από 750.000 στρέμματα, εκ των οποίων 133.000 στρέμματα ανήκουν στο Εθνικό Πάρκο Δάσος Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 9 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 7ης ΕΜΟΔΕ, τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν σήμερα στον νότιο και κεντρικό Έβρο δυσκολεύουν την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γ.Γ.Π.Π. για σήμερα προβλέπεται υψηλός δείκτης επικινδυνοτητας εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αυτές τις περιοχές του Έβρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το ζήτημα των πυρκαγιών ο πρωθυπουργός εστίασε στις φωτιές στην Πάρνηθα και στη Σέριφο, τονίζοντας ότι «η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ήταν γρήγορη και μέσα σε λίγες ώρες δεν είχε πια ενεργό μέτωπο» (αφού βέβαια έκαψε ότι είχε να κάψει) και αυτές οι δηλώσεις προκαλούν ανησυχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.