ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Έβρος: Καίγεται το δάσος της Δαδιάς – Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Εκκενώνονται οικισμοί

Ο Β.Κικίλιας υποστηρίζει ότι ενώθηκαν δύο φωτιές

Έβρος: Καίγεται το δάσος της Δαδιάς – Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Εκκενώνονται οικισμοί

Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά στον Έβρο, η οποία καίει για ένατη μέρα, καθώς η αναζωπυρώσεις στο δάσος της Δαδιάς είναι συνεχείς. 

Με μήνυμα από το 112 αναφέρεται ότι όσοι «βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό  Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας  Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Παράλληλα μήνυμα για εκκένωση εστάλη στην περιοχή Κασσιτέρα, όπου ζητείται οι πολίτες να απομακρυνθούν προς τις Σάπες.

Υπενθυμίζεται ότι μηνύματα από το 112 για εκκένωση δέχθηκαν χθες και οι κάτοικοι στους οικισμούς Αύρα, Πλάκα, Ατάρνη και Κασσιτερά. Στις επιχειρήσεις στον Εβρο συμμετέχουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και  επιχειρούν 295 πυροσβέστες, 16 άτομα πεζοπόρο, 85 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στα χαρακτηριστικά και την ιδιαιτερότητα της πυρκαγιάς στον Έβρο, τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν και την περαιτέρω ενίσχυσή τους εφόσον κρίνεται αναγκαίο, τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην προσπάθεια κατάσβεσης, τη διερεύνηση σε δεύτερο χρόνο των αιτιών εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου αλλά και στα απαιτούμενα την επομένη της πυρκαγιάς έργα αποκατάστασης, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

«Πράγματι μιλάμε για μια πολύ μεγάλη περίμετρο στην οποία ενώθηκαν δύο πυρκαγιές, της Αλεξανδρούπολης και της Δαδιάς και στην οποία περίμετρο επιχειρούν οι δυνάμεις μας» δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά την πτήση που πραγματοποίησε με Super Puma πάνω από την πληγείσα περιοχή.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας διαβεβαίωσε πως στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον έλεγχο της πυρκαγιάς και στις επόμενες μέρες θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση με εναέριες και επίγειες δυνάμεις παρά το γεγονός όπως είπε ότι επιχειρεί ήδη στον Έβρο ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος, επίγειων και εναέριων.

Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής. Επιχειρούν 260 πυροσβέστες, 77 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο, και δύο ελικόπτερα.

Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στην Άνδρο

Στην περιοχή Βιτάλι εντοπίζεται το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Άνδρο, όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες πυρόσβεσης. Στο νησί – που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση – πνέουν άνεμοι έως έξι μποφόρ.

Επιχειρούν 73 πυροσβέστες με 30 οχήματα και από αέρος δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Υδροφόρα του δήμου, περικυκλώθηκε χθες από το πύρινο μέτωπο και κάηκε ολοσχερώς. Ο οδηγός κατάφερε να εγκαταλείψει το όχημα εγκαίρως.

Χθες Σάββατο εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Γίδες, όπου οι φλόγες μπήκαν στις αυλές των σπιτιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ενεργό παραμένει το μέτωπο και στη Βοιωτία, ωστόσο η εικόνα είναι βελτιωμένη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο Στείρι υπάρχουν διάσπαρτες ενεργές εστίες προς τον λόφο απέναντι από το Κυριάκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.