Ο καπνός από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Εύβοια κάλυψε και τον ουρανό της Αττικής. Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πισσώνας του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας και λόγω της αδυναμίας της Πολιτικής Προστασίας να την κατασβέσει εξαπλώθηκε γρήγορα.

">

Ο καπνός σχημάτισε μια μακριά λωρίδα η οποία «έκρυψε» μερικώς τον ήλιο, την ώρα της δύσης.

Στον Λυκαβηττό, τουρίστες και Αθηναίοι, σήκωσαν τα κινητά τους για να απαθανατίσουν το κοκκινωπό χρώμα του ήλιου, δίχως κάποιοι να γνωρίζουν ότι το φαινόμενο οφείλεται στην καταστροφική πυρκαγιά.

Οι κάτοικοι της Εύβοιας βιώνουν εφιαλτικές στιγμές για άλλο ένα 24ωρο, τη στιγμή που η κινητοποίηση Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας είναι μαζική.

Ούτε μία παραίτηση, βέβαια, για την ανικανότητα περιορισμού της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανέφερε πως «η νύχτα θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τα εναέρια μέσα αποχώρησαν από το πύρινο μέτωπο. Έχουμε μια πολύ μεγάλη πυρκαγιά».

Μετά τη δύση του ήλιου αποσύρθηκαν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν κυριολεκτικά δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ έφτασαν ακόμη και μέχρι την Αττική.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς μετέχουν και Μολδαβοί πυροσβέστες που έφτασαν στην περιοχή. Πρόκειται για τους πυροσβέστες που είχαν βρεθεί ξανά στην Εύβοια στη φονική πυρκαγιά το 2021.

Η κατάσταση είναι απλά δραματική. Στα καμένα του 2021 της Εύβοιας, ήδη έχουν εμφανιστεί ανεμογεννήτριες, όπως έχει συμβεί και στα Γεράνεια και σε άλλες περιοχές της χώρας που έχουν καεί.

Στην βορειοανατολική Αττική η εικόνα από τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια κυριολεκτικά κόβει την ανάσα: Καλύπτουν ολόκληρη τη νότια περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!