(Αρχικό κείμενο 14:30 – Ανανέωση 19:02) Την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκάλεσε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, στην Αττική, η οποία κατάφερε να τη θέση υπό μερικό έλεγχο. 

Στο σημείο παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, καθώς επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι για συντονισμό καθώς και 5 αεροσκάφη, όπως έγινε γνωστό λίγο πριν τις 18:00 της Πέμπτης, παρά το γεγονός ότι το πύρινο μέτωπο είναι μακριά από σπίτια

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά ξεκίνησε από το Μαρκόπουλο Ωρωπού, κοντά στο χώρο του υπό κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, και πέρασε γρήγορα σε δύσβατη χαράδρα, με νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν πως η φωτιά προχωρά προς Πολυδένδρι, με τις φλόγες να πλησιάζουν το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, στην κορυφή του βουνού Μαύρη Ώρα, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα παλιά λατομεία Ντουμάνη.

Ταυτόχρονα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία σταματά στην Ε.Ο. Μαλακάσας – Μαρκόπουλου, από το ύψος της διασταύρωσής της με την Ν.Ε.Ο.Α.Λ. και στην οδό Αγίας Κυριακής από το ύψος του γηπέδου Πολυδενδρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας Μαρκόπουλου-Ωρωπού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!