ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Φωτιά σε δασική έκταση στους Ασκητές Ροδόπης: Ανατράπηκε μπουλντόζα – Εστάλη μήνυμα από το 112 (upd)

Επιχειρούν 30 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρο, 11 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Φωτιά σε δασική έκταση στους Ασκητές Ροδόπης: Ανατράπηκε μπουλντόζα – Εστάλη μήνυμα από το 112 (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 18:17) Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στις 16:40 το απόγευμα του Σαββάτου (22/6) στις Σάπες Ροδόπης, με τους πυροσβέστες να δίνουν «μάχη» προκειμένου οι φλόγες να μην φτάσουν στο χωριό Ασκητές.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ συνδράμουν και μηχανήματα έργου. Μάλιστα κατά τη διάρκεια διάνοιξης αντιπυρικής ζώνης μια μπουλντόζα ανατράπηκε χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός του χειριστή.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 13 πυροσβεστικά οχήματα, 52 πυροσβέστες 15 άτομα πεζοπόρο, 1 όχημα για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και 4 εναέρια. Πυροσβεστικές ενισχύσεις αναμένονται από Καβάλα , Ξάνθη και Σουφλί.

Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση και λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε με ταχύτητα.

Για τη φωτιά εστάλη στα κινητά κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και διερχομένων έκτακτο μήνυμα «112» από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, το οποίο γνωστοποίησε ότι πρόκειται για δασική πυρκαγιά και ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Ασκητές #Ροδόπης παραμείνετε σε ετοιμότητα» αναφέρει το μήνυμα του 112 στην πλατφόρμα Χ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.