ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Φωτιά στη Σάμο: Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο – Εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Πούντα (upd)

Εκκενώνονται οι οικισμοί Πούντα και Λιμνιώνας

Φωτιά στη Σάμο: Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο – Εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Πούντα (upd)

(Ανανέωση): Περιορίστηκε η φωτιά στη Σάμο, ωστόσο για προληπτικούς λόγους έχουν απομακρυνθεί οι ηλικιωμένοι από τον παραθαλάσσιο οικισμό Πούντα.

Οι υπόλοιποι κάτοικοι έχουν παραμείνει στην περιοχή και βοηθούν τους πυροσβέστες που επιχειρούν.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης, εξακολουθεί να καίει, αλλά σε καμία περίπτωση «ανεξέλεγκτη» όπως βεβαιώνουν αρμόδιες πηγές.

Επίσης, τόσο ο διοικητής της Πυροσβεστικής, όσο και ο δήμαρχος Σάμου, δεν υπάρχουν καμένα σπίτια.


(Αρχικό κείμενο): Το πύρινο μέτωπο στη Σάμο συνεχίζεται ανεξέλεγκτο. Εντολή για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Μακριά Πούντα και Λιμνιώνας.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στη δυτική Σάμο, με οικισμούς να εκκενώνονται και την αγωνία να κορυφώνεται. Η Πυροσβεστική θα δώσει ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να περιορίσει τις πύρινες εστίες.

O δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, τόνισε ότι κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Είμαστε όλοι στη μάχη. Εθελοντές, δήμοι, πυροσβέστες, αστυνομία. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το τραγικό δυστύχημα με την πτώση του ελικοπτέρου στο νησί, ο κ.Στάντζος είπε: «Oι πολίτες έχουν μεγάλη θλίψη για τους δύο νεκρούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.