ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς μιλάνε», λέει. Και;

Σέριφος: Κάηκαν και τα βράχια! – Έγιναν στάχτη σπίτια, αποθήκες και εκκλησίες (upd 2)

Παρά το ότι το νησί έχει χαμηλή βλάστηση η κατάσταση ξέφυγε

Σέριφος: Κάηκαν και τα βράχια! – Έγιναν στάχτη σπίτια, αποθήκες και εκκλησίες (upd 2)

(3η ανανέωση από 30/6 06.32) Η φωτιά στη Σέριφο αφού έκαψε ότι βρήκε, τελικά έσβησε από μόνη της.

Εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (29/6), σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λιβάδι και έφτασε να επεκταθεί σε ένα ενεργό μέτωπο 15 χιλιομέτρων. 

Καπνός υπάρχει μόνο στο ΧΥΤΑ όπου βρίσκονται και οι κύριες δυνάμεις της πυροσβεστικής.


(2η ανανέωση από 29/6 21.32) Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σέριφο καθώς σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (29/6), σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λιβάδι.

Στο σημείο αρχικά επιχειρούσαν τέσσερις πυροσβέστες με ένα όχημα, αλλά και υδροφόρες του δήμου. Ωστόσο τα ξημερώματα της Κυριακής έφτασαν στο νησί από την Σύρο 3 οχήματα με 7 πυροσβέστες και από την Αθήνα άλλα 11 οχήματα με 22 πυροσβέστες. Ακόμη, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο δήμαρχος στη Σέριφο έκανε λόγο για ενεργό μέτωπο 15 χιλιομέτρων και καμένα σπίτια, αποθήκες, εξοχικά και εκκλησίες.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι μια βιβλική καταστροφή. Το μέτωπο είναι 15 χιλιόμετρα ενεργό στο σύνολό του. Μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Καμένα σπίτια, καμένα εξοχικά, καμένες αποθήκες».

Για τα σπίτια που έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές είπε πως «είναι από το Καλό Αμπέλι μέχρι τη Βαγιά. Κάποια έχουν καταφέρει και τα έσωσαν οι εθελοντές και οι πυροσβέστες. Κάποια άλλα δεν τα κατάφεραν. Την ίδια ώρα κάποιες εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές».


(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 18:43) Μαίνεται η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα του Σαββάτου στη Σέριφο, καίγοντας χαμηλή βλάστηση, με τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν στο νησί να δυσκολεύουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στο σημείο επιχειρεί ένα όχημα με τέσσερις πυροσβέστες, αλλά και υδροφόρες του δήμου. 

Παράλληλα, μεταβαίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αθήνα, 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και από τη Σύρο, 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Ακόμη, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα όσοι βρίσκονται στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Σερίφου μέσω του Κουταλά. Ενώ το πρώτο «112» στις 18.18 ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος και Λιβάδι Σερίφου απομακρυνθείτε προς Σέριφο».

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα όσοι βρίσκονται στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Σερίφου μέσω του Κουταλά.


Φωτιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στη Σέριφο, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση πλησίον του οικισμού, το έργο όμως της πυρόσβεσης δυσκολεύουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι.

Στο σημείο βρίσκεται ένα όχημα με τρεις πυροσβέστες όπως και ένα ελικόπτερο.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος & Λιβάδι Σερίφου απομακρυνθείτε προς Σέριφο», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του 112, το οποίο και ζητά από τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.