ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς μιλάνε», λέει. Και;

Φωτιά στη Σέριφο: Οι πρώτες εικόνες της επόμενης μέρας – «Σπίτια, αποθήκες και εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές»

«Οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη όλη τη νύχτα» δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού

Φωτιά στη Σέριφο: Οι πρώτες εικόνες της επόμενης μέρας – «Σπίτια, αποθήκες και εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές»

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε στη Σέριφο. 

Όπως αναδεικνύουν, όμως, εικόνες που έρχονται από το νησί η φωτιά άφησε πίσω της ανεξίτηλα σημάδια.

Όπως ανέφερε, ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, «χθες το απόγευμα το μέτωπο έτρεχε αστραπιαία μέσα σε ελάχιστο χρόνο».

«Οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη όλη τη νύχτα και συνέβαλε πολύ η βοήθεια που ήρθε χθες το βράδυ από Σύρο και από Αθήνα», σημείωσε επίσης, ενώ αναφέρθηκε και στις σοβαρές ζημιές που άφησε πίσω της η φωτιά: «Σπίτια, αποθήκες και εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές σε αυτό το μεγάλο κομμάτι που κάηκε στη νότια πλευρά και τώρα θα ξεκινήσουμε να τις καταγράφουμε».

Υπενθυμίζεται ότι χθες εστάλησαν τρία μηνύματα από το 112 για την εκκένωση αρκετών οικισμών στη Σέριφο. Ειδικότερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια, Καλό Αμπέλι και Λιβάδι.

Σημειώνεται ότι στο νησί κατέφτασαν χτες, τρία οχήματα με πυροσβέστες από τη Σύρο.

Επιπλέον, λίγο πριν τις 11 το βράδυ είχε αναχωρήσει με πλοίο και δεύτερη ομάδα ενισχύσεων από Πειραιά με 22 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, επεσήμανε, μιλώντας για τις δυσκολίες που υπήρξαν στην προσπάθεια να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαστε σε μεγάλη επιφυλακή στο νησί γιατί ήδη από αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι 9 μποφόρ», συμπληρώνει, ενώ αναφορικά με τις ζημιές σε σπίτια και λοιπές υποδομές εξηγεί πως δεν έχουν ακόμα καταγραφεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.