ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Φωτιά στην Χαλκιδική – Δήμαρχος: «Ευτυχώς την προλάβαμε – Έχει καεί μόνο δάσος»

Στο σημείο παραμένουν & επιχειρούν 150 πυροσβέστες, 40 οχήματα και έξι πεζοπόρα τμήματα

Φωτιά στην Χαλκιδική – Δήμαρχος: «Ευτυχώς την προλάβαμε – Έχει καεί μόνο δάσος»

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 Απριλίου σε δασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Όπως ανέφερε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά και αυτήν την ώρα δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις που υπάρχουν σε διάφορα σημεία.

«Ευτυχώς την προλάβαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 150 πυροσβέστες, 40 οχήματα και έξι πεζοπόρα τμήματα προκειμένου να καταφέρουν να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Νωρίτερα, ολοκλήρωσαν το έργο τους και αποσύρθηκαν τα τέσσερα αεροσκάφη τύπου “καναντέρ” που συνέδραμαν καθοριστικά από αέρος με ρίψεις νερού.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα μείνουν όλο το βράδυ και αύριο στην περιοχή. Τα μηχανήματα είναι στο μέτωπο και δημιουργούν αντιπυρηνικές ζώνες προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω θέματα. Έχει καεί μόνο δάσος και δεν κινδύνεψαν σπίτια», ανέφερε.

Η δήμαρχος εξήρε το έργο των πυροσβεστών λέγοντας πως «έκαναν απίστευτη δουλειά» ενώ τόνισε ότι πολύτιμη ήταν η βοήθεια του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, για να έρθουν περισσότερα εναέρια μέσα – από δύο, τέσσερα – και η διαφορά ήταν εμφανής.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν δυνάμεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Κασσάνδρας, του δασαρχείου, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις της πυροσβεστικής όπως είπε η κυρία Χαλκιά, πιθανότατα έγινε από διασπορά καθώς υπήρξαν πολλές εστίες σε διάφορα σημεία ταυτόχρονα σε ακτίνα ενάμιση χιλιομέτρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κάποιος δηλαδή είχε ανάψει μία φωτιά πριν μία – δύο ημέρες, δεν είχε σβήσει από κάτω καλά, υπήρχε κάρβουνο, οπότε από τον αέρα που έφτασε έως τα 9 μποφόρ ξεκίνησε η διασπορά», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για μία πρώτη ένδειξη και τον λόγο έχει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχει αναλάβει τις έρευνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.