ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γυμνοσάλιαγκας...

Φωτιές – Αττική: Timelapse βίντεο δείχνει πώς ακόμα και η Κρήτη «χάθηκε» μέσα στους καπνούς

Δείτε το βίντεο του EUMETSAT

Φωτιές – Αττική: Timelapse βίντεο δείχνει πώς ακόμα και η Κρήτη «χάθηκε» μέσα στους καπνούς

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Αξιοποίηση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο timelapse το οποίο δείχνει ότι οι καπνοί από τις φωτιές στην Αττική έχουν φτάσει μέχρι και την Κρήτη.

Πιο συγκεκριμένα στο βίντεο φαίνονται τα σύννεφα καπνού από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική και την Κορινθία τη Δευτέρα, στη Σαρωνίδα, το Λουτράκι και τα Δερβενοχώρια. Φαίνεται ακόμη ένα σύννεφο από φωτιά στην Τουρκία, στα Δαρδανέλια, το οποίο έφτασε ως το κεντρικό Αιγαίο.

Ο καπνός από τη φωτιά στη Σαρωνίδα έφτασε μέχρι τα Κύθηρα, όπως συνέβη με τις πυρκαγιές στο Λουτράκι και τα Δερβενοχώρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φλόγες στα Δερβενοχώρια είναι ορατές και το βράδυ.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης είναι ορατός ο καπνός από τα Δερβενοχώρια που φτάνει πλέον ως την Κρήτη. Ορατές είναι ακόμη και κάποιες αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έργο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Αξιοποίηση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT) είναι η παρακολούθηση των πυρκαγιών στην Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.