Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες πυρόσβεσης στην Αλεξανδούπολη, όπως είπε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Νίψα, Δωρικό και Αμφιτρίτη είναι η πύρινη νοητή νοητή ευθεία όπου επικεντρώνονται.

">

Διευκρινίζοντας ότι το δυσκολότερο σημείο της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη είναι το βορειοανατολικό πάνω από την Εγνατία Οδό. Δέκα αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα δίνουν τη μάχη και όπως τόνισε ο Γιάννης Αρτοποιός οι αναταράξεις είναι συνεχείς από τις ριπές αέρα που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των εναέριων μέσων.

Υπό απειλή η Νίψα στη φωτιά στην Αλέξανδρούπολη

Το μέτωπο ανατολικότερα από το Λουτρό που απειλήθηκε ιδιαίτερα τώρα είναι πιο ελεγχόμενο ωστόσο το δασικό οικοσύστημα στον Εθνικό Δρυμό της Νίψας παραμένει υπό απειλή.

Ο Γ.Αρτοποιός μίλησε για τεράστια γραμμή άμυνας μέχρι και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης σημειώνοντας ότι οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει ούτε λεπτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γ.Αρτοποιός είπε: «Λόγω ισχυρών ριπών ανέμων και θερμών μαζών, κάφτρες πέρασαν πίσω από τα υδροφόρα και η πυρκαγιά κατευθύνθηκε απειλητικά και επιθετικά προς τις παρυφές δύο οικισμών στα βορειοανατολικά της πόλης. Πάντως ο στόχος επετεύχθη και επίσης δεν κινδυνεύει πλέον και η βιομηχανική περιοχή της Αλεναδρούπολης. Κινδυνεύει το κομμάτι βόρεια της Εγνατίας η οποία έχει κλείσει από κόμβο Αρβανίου μέχρι Αμφιτρίτη»