ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Στιμάγκα Κορινθίας – Β.Κικίλιας: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά (upd2)

Στην περιοχή επιχειρούν 159 πυροσβέστες, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Στιμάγκα Κορινθίας – Β.Κικίλιας: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά  (upd2)

(2η ανανέωση από αρχική δημοσίευση 15:15) Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην Στιμάγκα Κορινθίας, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο “X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Η φωτιά, όπως τονίζει, έχει εστίες «που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες, τον δασάρχη και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης». Σημειώνεται ότι ο κ. Κικίλιας έχει μεταβεί στην πυρκαγιά στην Κορινθία.


Καίει εκτός ελέγχου η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) σε δασική έκταση στην Στιμάγκα Κορινθίας.

Πολύ δύσκολη εξελίσσεται η νύχτα, καθώς περίπου στις εννέα το βράδυ αποχώρησαν τα εναέρια μέσα και την προσπάθεια συνεχίζουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Ήδη, έχουν γίνει στάχτη μεγάλες εκτάσεις με αμπέλια και ελιές, καθώς και δάσος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια, ωστόσο, δεν απειλείται ο οικισμός μέχρι στιγμής. 

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 19.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Στιμάγκα να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Το πύρινο μέτωπο, αυτή την στιγμή πλησιάζει το χωριό Κούτσι του Δήμου Νεμέας, χωρίς να απειλείται προς το παρόν ο οικισμός.

Eπιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από το Δήμο, την Περιφέρεια και τον Στρατό.

Για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, των ΟΤΑ και όλων των σωμάτων ασφαλείας.

Στο σημείο βρίσκονται ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας Θανάσης Μανάβης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Λυμπερόπουλος, οι οποίοι έχουν πιάσει τις μάνικες και συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ ο κ. Μανάβης αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.