ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς μιλάνε», λέει. Και;

Φωτιά στην Κερατέα: Mαίνεται 100 μέτρα από την βάση των α/α πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς MIM-104 Patriot PAC 3

Μήνυμα του 112 - Που έγιναν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Φωτιά στην Κερατέα: Mαίνεται 100 μέτρα από την βάση των α/α πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς MIM-104 Patriot PAC 3

Φωτιά ξέσπασε σήμερα (30/6) το μεσημέρι στην περιοχή της Πλάκας στην Κερατέα με σπίτι να έχει τυλιχτεί στις φλόγες και να επεκτείνεται σε κατοικημένη περιοχή.

Μάλιστα δραματική έκκληση απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Αθανάσιος Μπακοδημήτριος, για τη φωτιά στην Κερατέα.

«Εδώ υπάρχει η αεροπορική βάση, είναι 100 μέτρα από τη βάση, εκεί είναι τα Patriot» είπε στην ΕΡΤ ο κ. Μπακοδημήτριος, ζητώντας περισσότερα ενάερια μέσα. Επίσης, όπως είπε, έχουν καεί σπίτια.

Είναι η τρίτη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή σε διάστημα μόλις 10 ημερών. Βίντεο δείχνουν τις φλόγες να έχουν μπει μέσα σε σπίτια.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι φλόγες προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια και οι κάτοικοι αναφέρουν πως κάηκαν τουλάχιστον δύο οικίες.

Άμεσα δόθηκε εντολή για να σπεύσουν στο σημείο ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Οι καπνοί είναι έντονοι και ορατοί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Βάρκιζα και την Ανάβυσσο. Στις 13:00 το μεσημέρι, το μέτωπο έδειξε να περιορίζεται προς την πλευρά των σπιτιών.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 26 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα ελικόπτερα και οχτώ αεροσκάφη.

«Απομακρυνθείτε» – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους

Ήδη, η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει 112 για εκκένωση έξι περιοχών και συγκεκριμένα των περιοχών Μαρκάτι, Άγιος Γεώργιος Θωρικού, Πανόραμα, Παλαιοκαμάριζα και Πλάκα, ενώ λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι έστειλε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους του Αγίου Κωνσταντίνου Λαυρίου να απομακρυνθούν μέσω Καμάριζας προς Λαύριο.

Οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη για να μην περάσει η μεγάλη φωτιά στον εθνικό δρυμό του Σουνίου, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι 9 μποφόρ. 

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην Κερατέα, η Αστυνομία προχώρησε σε εκτροπές κυκλοφορίας:

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας από την πλευρά Τογάνι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας από την είσοδο για Μαρκάτι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.